25. Türkmen Şöleni

İçel'in Erdemli ilçesinde düzenlenen 25. Türkmen Şöleni, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

25. Türkmen Şöleni
Şölen öncesinde Devlet Bahçeli’ye belediye makamında brifing veren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye hizmetlerinin ne şartlarda gerçekleştiğini anlattı. Sıkma ve ayran ikram edilen Bahçeli, brifing sonrası Başkan Tollu ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Erdemli Talat Göktepe Çamlığı’nda gerçekleşen 25. Türkmen Şöleni ise mehteran gösterileri ile başladı.

Ünlü sanatçılar Kıraç, Ahmet Şafak ve Gülay’ın konserleriyle şenlenen şölene binlerce vatandaş katıldı.

Yaptığı konuşmada Türkmen Şöleni’nin ilerleyen yıllarda da coşku ile kutlanmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkmenlerin sıkıntılarına değindi. Bahçeli, “Türkmenler mağduriyetlere en çok uğramış, saldırı ve sıkıntılara maruz kalmış beşeri bir değerdir. Başka coğrafyalarda mazlum arayışına düşenler nedense yanı başlarındaki Türkmenleri yok saymışlar, gündemlerine dahi almamışlardır. Şurası açık bir gerçektir ki, Türkmenliğin, Yörüklüğün imhası, inkarı ve iflası Türklüğün yok oluşu demektir. Çok şükür Türkmen ve Yörük pencerelerinden kardeşliğin ve beraberliğin ışığı hala parıldamaktadır. Türkiye ne badirelerle karşı karşıya olursa olsun, ne kadar büyük husumetlerle yüz yüze kalırsa kalsın, Yörük çadırı yıkılmadıkça, Türkmen lambaları sönmedikçe, Türkmen niyazları bitmedikçe ve Türkmen türküsü susmadıkça millet bölünmeyecek, bayrak inmeyecek, ezan susmayacak ve vatan parçalanmayacaktır” dedi.

Şölene katılanlardan büyükşehiri almalarını da isteyen Bahçeli, Erdemli Belediye Başkan adayı olarak da mevcut Başkan Mükerrem Tollu’yu aday gösterdi. Bahçeli, “Burada gördüğüm ve incelediğim uygulamalarıyla, hizmetlerde büyük bir gayreti olan, başarıda ölçü tanımayan Mükerrem Tollu Bey’e hizmetinde süreklilik, başarıda devamlılık için Erdemli’de başkan Tollu’dur diyorum” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, “Sizlerle birlikte olmak bize her zaman güç vermiştir. Kutlu yürüyüşümüze destek olmuştur. Ülkemizde oynanan oyunların bir bir açığa çıktığı birliğimize, dirliğimize göz dikildiği, teröristlerle müzakere edilen, bölücülere İmralı diye bir makam uydurulan, neredeyse terör örgütünün kardeş, müttefik ilan edilebileceği bu günlerde sizlerle kucaklaşmamız gücümüze güç katmıştır. Nereye gidildiğini kimsenin bilmediği ‘Anaların gözyaşı dinecek’ sloganıyla belirsiz bir yola sürüklendiğimiz bu günlerde sizinle buluşmamız bizim için çok önemli. Sizlerin bizi sahiplenmeniz ülkemiz için kötü hayalleri olanların heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Ey Bozoklar’ın evlatları, ey Kayılar’ın evlatları, ey Türkiye Cumhuriyeti’nin sevdalıları Allah yokluğunuzu göstermesin. Allah muhabbetimizi bozmasın” diye konuştu.

Türkmen beyi de konuşmasının ardından Bahçeli’ye Yörük Çadırı maketi hediye etti. Hediye için teşekkür eden Bahçeli, Türkmen beyine kendi tespihini verdi. Şölenin sonunda sahneye çıkan ünlü sanatçı Kıraç, katılımcılara unutamayacakları bir konser yaşattı.
Kaynak: İHA