Şamil Tayyar: Bu bir darbe girişimidir

Beyaz Tv'de Bülent Çöltekin'in moderatörlüğünü yaptığı “1'e Bir” programında, “Gezi Parkı” protestoları mercek altına alındı.

Şamil Tayyar: Bu bir darbe girişimidir
Programda çarpıcı analizlerde bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gezi Parkı protestolarının bir darbe girişimi olduğunun altını çizdi.

CNN İnternational'ın 9 saat aralıksız yayın yaptığını belirten Tayyar, “ Bu yayın olup bitenlerin ne anlama geldiğini, ABD başta olmak üzere küresel sermayenin nasıl büyük bir tezgâh hazırladığını açık bir şekilde ortaya koydu” dedi.

BU BİR DARBE GİRİŞİMİDİR


25 ülkenin bu olaylara destek verdiğini açıklayan Tayyar, “ Şimdi bunlar'3. köprü ve havaalanını yapmayacaksın, kanal projesinden vazgeçeceksiniz, mümkünse de Sayın Başbakan cumhurbaşkanlığı olmayacağını açıklasın'diyerek rota çizeceksin bu kimsenin haddi değil. Ondan sonra da kalkıp CHP, MHP ve İçi Partisi ile beraber hükümet kuracağız diyeceksin. Sonra da bu girişime de uluslararası destek bulacaksınız. Bu açık net bir şekilde darbe girişimidir” diye konuştu.

Tayyar sözlerine şöyle devam etti:

Geçmiş yıllarda darbe girişimleriyle sonuç alanlar bu dönemde de yeni Türkiye'nin şifrelerini iyi okuyamadıkları için hükümeti düşüreceklerini sandılar. Bu darbe bu projesine destek veren CHP ve diğer siyasi partiler sokaktan iktidar devşireceğini sandı ama bu hesapların hepsi bozuldu. Halkın sağ duyusuyla bu meselenin aşılacağını düşünüyorum. AK Parti hükümeti ülkeyi yönetme yetkisini halktan almıştır. Bu eylemleri yaparak orada bir demokrasi ve özgürlük talebi istendiğine inanmak saflık olur. Sokakları yakmaya ve yıkmaya Vandalizm denir.

DOSTUMUZU DÜŞMANIMIZI GÖRDÜK

Olup bitenlerin başka bir gerçeği ortaya çıkardığını belirten Tayyar, “ Bizim açımızdan çıkarmamız gereken önemli dersler var. Dostumuz düşmanımızı gördük. Ben'5. darbe provasıdır ve hedef cumhurbaşkanlığı seçimleri'diye bir tweet atmıştım. İlk kritik aşamasında yerel seçimler olduğunu belirtmiştim. Şunu görüyoruz Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan ve bu iktidarın liderini Cumhurbaşkanlığına taşıma iradesini gösteren bir siyasal anlayıştan rahatsız olan ABD başta olmak üzere diğer ülkelerin bu süreci akamete uğratmak için devreye gireceğini görmüş olduk. Ayrıca millet iradesiyle iktidara gelemeyeceğini anlayan ve kendi yanımızda duruyormuş gibi gözüken bazı odaklarında kendi hesaplarını gördük” dedi.