Mersin'de Yol Yapım Çalışmaları

MERSİN - İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, basın mensuplarıyla yaptığı şehir turunda, Akdeniz Oyunları kapsamında kullanılacak yeni açılan yollar ile mevcut yollarda yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Çağdaşkent, Halkkent ve Korukent mahallelerinden geçen caddelerin asfaltlama çalışması hakkında bilgi veren Özcan, Toroslar bölgesi içinde 10 kilometreyi aşan bir asfaltlama ve kaldırım çalışması yaparak hizmete sunduklarını kaydetti.

Akdeniz Oyunları'nda kullanılacak tesislere ulaşımın kolayca sağlanabilmesi için mavi çizgi uygulaması yaptıklarını ifade eden Özcan, ayrıca Kuvay-i Milliye Caddesi'ni eski çöp alanından başlayarak Hastane kavşağına kadar tamamen asfaltladıklarını bildirdi.

Yeni otobüs terminalinin yapılacağı alanı da basın mensuplarına gezdiren Özcan, "280 dönümlük bir alanda yeni otobüs terminali için çalışmalarımızı başlattık. 40 perondan oluşan ve direk otobana bağlanacak olan yeni otogarı tahminen 2014 yılının şubat veya mart ayında hizmete sunmayı planlıyoruz. Ayrıca otobüs terminalinin hemen yan tarafında yer alan eski çöp alanı da rehabilite edilerek, sosyal ve spor alanı olarak hizmete girmiştir" dedi.

Özcan, Okan Merzeci Bulvarı'nı Toroslar Anıtı'ndan Üniversite Kavşağı'na kadar çift yönlü olarak asfaltladıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Sırasıyla üniversite yolu, İstemihan Talay Bulvarı, 34. Cadde, 32. Cadde, 17. Cadde, 19. Cadde ve 21. Cadde'nin asfaltlama, orta refüj çalışması, ışıklandırma ve kaldırım çalışmalarını tamamladık. Yenişehir Bölgesi'nde yoğunlaşan spor tesislerine bağlanan her yolun asfaltlama işlemi sona erdi. Şu an üzerinde bulunduğumuz 34. Cadde, İçel Arena Stadyumu'na giden yol olmanın yanı sıra, İçel'i otobana bağlayan bir yol özelliği taşımaktadır."

Kaynak: AA