Genelkurmay Başkanı Özel'den "anlamlı" Hediye

SİVAS - ÖNDER FELEK/ SERHAT ZAFER - Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 4 yıl önce Kayseri'nin Sarız ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Faik Şimşek'in sünnet edilen oğlu Berkay ile ikizi Belinay'a kol saati hediye etti.

Malatya'dan havalandıktan sonra Kayseri'nin Sarız ilçesi Küçükkabaktepe yakınlarında düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Faik Şimşek'in ikiz çocuklarından Berkay, hafta sonu Sivas'ta bir düğün salonunda düzenlenen törenle sünnet oldu.

Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve şehit üsteğmenin çok sayıda arkadaşı, bu mutlu günlerinde aileyi yalnız bırakmadı. Sünnet düğününe Genelkurmay Başkanı Necdet Özel kutlama telgrafı çekti, çiçek gönderdi ve ikizlere birer kol saati hediye etti. Berkay ve Belinay'ın hediyelerini Genelkurmay Başkanı Necdet Özel adına Tuğgeneral Mustafa İlter sundu.

Şehidin eşi Eda Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin helikopter kazasında şehit olmasının ardından çok kötü bir süreç yaşadığını, ailesinin desteğiyle kötü günleri yavaş yavaş atlattığını söyledi.

-"Sınıfta niye sadece bizim babamız yok?"

Özellikle çocuklarının bilinçlenmeye başlamasıyla sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Şimşek, "Çocuklar önce bilinçli değildi. Sonra bilinçlenmeye başladılar. Eşimin fotoğrafları olmazsa çok hatırlamıyorlar ama 'neden babamız bizi bırakıp gitti, bizi sevmiyor mu?" diye soruyorlardı. Sonra okula gidince 'sınıfta niye sadece bizim babamız yok?' şekline dönüştü" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Özel'in kendilerini unutmayarak Berkay'ın sünnet düğününde hediye gönderdiğini dile getiren anne Şimşek, şöyle devam etti:

"Çok mutlu oldum. Bazen akrabalarımızdan bile unutanlar oluyor. Genelkurmay tarafından unutulmamak çok güzel. Çocuklarıma destekleri var. Genelkurmaydan sık sık arayıp ihtiyacımızın olup olmadığını soruyorlar. Eşimin arkadaşlarının da hakkını ödeyemem, sürekli arıyorlar. Sivas'a gelince veya onların olduğu şehre gittiğim zaman çocuklarımı gezdiriyorlar, yakından ilgileniyorlar."

Eda Şimşek, çok sayıda tebrik telefonu aldığını belirterek, kendilerini hatırlayan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA