Denizli'de Eğitime Hayırsever Desteği

DENİZLİ - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Denizli'nin en büyük avantajı, insanlar kazandıklarını tekrar bu şehirde okul, sağlık ocağı olarak, bir şekilde hayır işi olarak döndürüyorlar" dedi.

Vali Demir, Çivril ilçesinde hayırsever iş adamları Vehbi ve Vedat Demir kardeşlerin babaları Mehmet Demir adına yaptıracağı anaokulunun protokol imza törenindeki konuşmasında, Denizli'de okullar konusunda hayırseverlerin büyük katkılarının olduğunu belirtti.

Çivril'in diğer ilçelere göre hayırseverlerin daha fazla okul yaptırdığı ilçe olduğunu kaydeden Demir, "Çok sayıda hayırseverimiz burada okul yaptırıyor. Başlananların tamamı bu yıl eğitim ve öğretime geçecek. Çivril ilçemizin neredeyse bütün okullarını hayırseverlerimiz yaptırıyor, bununla gurur duyuyoruz. Denizli'nin en büyük avantajı, insanlar kazandıklarını tekrar bu şehirde okul, sağlık ocağı olarak, bir şekilde hayır işi olarak döndürüyorlar" diye konuştu.

Vehbi Demir de "Babamız okuma aşkıyla yanan bir insandı. Bizlerin okumasını çok istemişti. Biz de gelecek nesillerin okuması için böyle bir okul yaptırmayı düşündük" dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak: AA