Bitkisel Yağ Sektörü Gaziantep’te Buluşuyor

Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) tarafından 22 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 09:30’da Teymur Continental Hotel’de ‘Bitkisel Yağ Çalıştayı’ düzenlenecek.

Bitkisel Yağ Sektörü Gaziantep’te Buluşuyor
Sektörün en önemli temsilcilerinin, çeşitli Bakanlıklarından konu ile ilgili kamu görevlilerinin ve akademisyenlerin katılacağı çalıştayda bitkisel yağ sektörünün ihracatının artırılmasına dönük stratejiler üzerinde fikir alışverişi yapılacak ve yol haritası oluşturulacak.

Kurulduğu günden bu tarafa bitkisel yağların tanıtımı için yoğun bir faaliyet gösteren MBTG, düzenleyeceği çalıştayla sektöre katkı sunmaya devam edecek. MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, sektör için yaptıkları çalışmalarda önemli bir yer tutacak olan çalıştayın bitkisel yağ ihracatının artışına yardımcı olacağını düşündüklerini ifade etti.

Başkan Tiryakioğlu, ülkenin gıda sektöründe özel bir yeri olan bitkisel yağlarla ilgili olarak planlanan bir dizi akademik çalışmanın başlangıcı olarak bu çalıştayı gördüklerini belirterek çalıştayda oluşacak fikirler ışığında bitkisel yağlarla ilgili bundan sonraki çalışmalarını şekillendireceklerini ifade etti.

Yapılacak çalıştayın bitkisel yağ üreticileri için faydalı olacağını söyleyen Tiryakioğlu, “Bitkisel yağ çalıştayına sektörde en fazla ihracatı bulunan firmaların üst düzey yöneticileri, kamudan saygın temsilciler ve gıda sektörü üzerine uzmanlaşmış akademisyenler davet edildi. Özellikle Gaziantep’te yoğun bir faaliyet alanı bulunan bitkisel yağ sektörünün Türkiye çapındaki tüm önemli bileşenleri çalıştayda bulunacak. Çalıştay 22 Haziran 2013 Cumartesi günü Gaziantep Teymur Continental Hotel’de düzenlenecek” dedi.

Kaynak: İHA