Bingöl'deki Cinsel İstismar İddiası

BİNGÖL - Bingöl'de 16 yaşındaki E.A'ya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişinin sevk edildikleri adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması protesto edildi.

Bingöl Adliyesi önünde toplanan ve zanlıların tutuklu yargılanmalarını isteyen grup, sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Bingöl Şube Başkanı Mehmet Can İnce, olayın vicdani bir durum olduğunu, hiçbir toplumun, insanın ve dinin kabul edebileceği bir durum olmadığını belirtti.

İnce, zanlıların tutuksuz yargılanmalarının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Nasıl bir adalet ki çocuk denilebilecek yaştaki insana yapılan bu zulmün failleri serbest bırakılıyor. Böyle adalet olamaz. Böyle bir suçun cezasız kalması düşünülmemelidir. Bu durumun cezasız kalmaması adına tepkimizi dile getiriyoruz. Böyle bir kararı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz."

Açıklamanın ardından slogan atarak Genç Caddesi'ne kadar yürüyen gruptakiler daha sonra sessizce dağıldı.

-Olay

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A'nın, aralarında askerlerin de bulunduğu 8 kişi tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına başvurması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında M.T, M.K, H.Y, Y.A, İ.Y, M.T, S.K ve O.K. gözaltına alınmış nöbetçi mahkemece tutuklanan zanlılar, üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da açılacak davayı takip etmek ve müdahil olmak üzere iki hukuk müşaviri ve bir sosyal hizmet uzmanını Bingöl'e göndermişti.

Kaynak: AA