Bartın'da Hayvan Bakım, Besleme Kursu

Bartın'da hayvan bakım besleme kursunu başarıyla tamamlayan 156 kadın kursiyere düzenlenen törenle serfitaları verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Budakdüzü Köyü'ndeki törende yaptığı konuşmada, bakanlıklarının taşra birimleri olarak en önemli ve temel görevlerinden birinin eğitim olduğunu belirterek, bu sayede çiftçilerin tarımsal üretim faaliyetlerinin verimli kılınacağını söyledi.

Çiftçileri bilinçlendirmek ve bilgi alış verişinde bulunmak amacıyla geçen yıl istihdama yönelik meslek edindirme amaçlı 298 kadın çiftçin katıldığı 13 kurs açtıklarını aktaran Bayram, "Kırsalda Bilinçli Kadın ve Sütte Kalite Seferberliği Projesi" ile de 40 kadın çiftçiye süt sağım makinesi hediye edildiğini ifade etti.

Bayram, eğitimin bilinçli üretimdeki öneminden dolayı bu yıl "260 köye 260 eğitim" projesiyle eğitim seferberliği başlattıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu projemizin başladığı mart ayından bugüne kadar 83 köyde, bin 494 üreticimize hayvancılık, tarım aletlerinin kullanımı, yetiştiricilik, bitki hastalık ve zararlıları ve tarımsal desteklemeler gibi konularda eğitim verdik. Bunun yanında 7 köyde 222 kişiye arıcılık kursu verdik. Eğitim ve kurslarımız ile Bartın'ın ihtiyaçları doğrultusunda işsizlik sorununun azaltılmasına katkı sağlanması, çiftçilerimizin bitkisel ve hayvansal üretim konularında bilinçlendirilmesi, yeni bilgi ve teknolojinin ulaştırılması hedeflenmiştir. Sektördeki yeni bilgi ve teknolojileri köy ve beldelerimize kadar örgütlenmiş teşkilat yapımızla aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Daha da ileriye gidebilmek için bilinçli, sürdürülebilir tarım yapmak ve modern tarım tekniklerini kullanmak durumundayız. Bugün de burada hayvan bakım besleme kursunu başarıyla tamamlayan 156 kadın çiftçimiz, sertifikalarını alacaklardır."

Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Türker Öksüz, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: AA