Bakanlar Bağış ve Ergün, Kayseri'de

KAYSERİ - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Şu anda Türkiye gibi yükselen yıldız ülkelerle ilgili sorunlar var. O sorunların hepsinin ortak bir gayesi olduğu ortada. İnşallah onların hepsini biz milletin gücüyle bulacağız" dedi.

Bağış ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Kayseri İl Teşkilatını ziyaret etti, partililerle bir araya geldi.

Egemen Bağış, burada yaptığı konuşmada, belediyecilikte Kayseri'nin bir dünya markası haline geldiğini belirtti.

Bunun kentteki birlik ve beraberlik ruhundan kaynaklandığını ifade eden Bağış, "Allah sizlerin bu birlik ve beraberlik ruhunu Türkiye'nin 81 iline nasip etsin. Hele Türkiye'nin son yıllarda sağladığı büyük kalkınmayı, büyük gelişmeyi, büyük şeffaflaşma ve demokratikleşmeyi hazmedemeyen ve bugün Türkiye'nin istikrar ve güven olgusunu yıkmak için elinden geleni ardına koymayan o kendini bilmezlere de nasip etsin" diye konuştu.

Bağış, Türkiye'de herşeyin en iyi noktasında olunan bir dönemde 6 ağaç bahane edilerek büyük bir kargaşa yaşandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Aslında oradaki hedefin ağaçlar olmadığı, oradaki hedefin Türkiye'nin istikrar ve güven ortamı olduğu, hatta küresel bir istikrarsızlığı bozma çabasının Türkiye'ye düşen bir parçası, payı olduğu sonraki bazı gelişmelerle net bir şekilde anlaşıldı ama biz bugüne kadar her girdiğimiz sıkıntılı dönemde, genel başkanımızın milletvekili olamayacağını ilan ettikleri dönemde de bize 'siz cumharbaşkanı seçemezsiniz' dediklerinde de partimize kapatma davası açıp bizi siyaseten yok etmeye kalktıklarında da bugüne dek karşı karşıya kaldığımız her türlü darbe, şantaj ve suikast girişiminde de sığındığımız tek bir liman vardı: Önce Hakk'a, sonra halka inanmıştık. Bu süreçte de yine halkımızla, milletimizle ve milletimizin bizimle kucaklaşmasını sağlayan teşkilatımızla bu sorunlu dönemi inşallah geride bırakacağımıza, ülkemiz üzerine kurulan tuzakları hep birlikte boşa çıkaracağımıza inandık."

-"İnsan belki kardeşini seçemeyebilir ama dava arkadaşını kendi seçer"

"Türkiye üzerine tuzak kurmak isteyenlerin hedeflerinden bir tanesi de çok net bir şekilde görüyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız arasına nifak tohumları sokmak" diyen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Defalarca söyledik, insan belki kardeşini seçemeyebilir ama dava arkadaşını kendi seçer. Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül, Bülent Arınç, Nihat Ergün, Egemen Bağış, Mehmet Özhaseki, hepimiz kendi tercihlerimizle bu partide, bu çatının altında birlikteyiz. Hiçbirimiz buraya zorla gelmedik. Hepimiz birbirimize dayanarak daha yüksek noktalara, zirveye çıkarız. Onun için hiç kimse heveslenmesin. Sayın Başbakanımız ile Cumhurbaşkanımız arasındaki hukuk, kardeşlik ötesi bir hukuktur. Onlar arasındaki ilişki öyle güçlüdür ki hiç kimse bugüne kadar başaramadı, bundan sonra da başaramaz Allah'ın izniyle. Onlar omuz omuza verirler bu süreçte de Türkiye'yi en iyi şekilde bu sorunlu dönemi geride bırakacak şekilde ortaya koyarlar."

Bağış, Gezi Parkındaki ağaçlar bahane edilerek Türkiye'nin 78 ilinde 24 saat içinde gösteriler düzenlendiğine işaret ederek, "Biz cumhuriyet tarihindeki en örgütlü teşkilatız ama 24 saat içinde 78 ilde nümayişler düzenleme kosunda bu kadar maharetli olabilir miyiz, bilmiyorum. Sadece Türkiye'nin 78 ilinde değil, dünyanın 30 şehrinde de 24 saat içinde gösteriler düzenlendi.

Ne enterasan ki hepsinde aynı sloganlar, aynı pankartlar, aynı mesajlar yer aldı. Bunun organize işler çetesi olduğu çok net bir şekilde ortaya çıktı. Bu planları yapanların unuttuğu birşey var, planların üzerinde de bir plan yapan var. Biz bugüne kadar kurulan tuzakları nasıl boşa çıkardıysak, bunu da inşallah hep birlikte çıkacağız" diye konuştu.

-"Eylemciler siyasi parti kursun"

Bu tuzakları kuranların adeta maskarası, piyonu, onların oyuncağı haline gelen bir ana muhalefet partisi lideri olduğunu savunan Bağış, şöyle konuştu:

"Eskiden Sayın Baykal'a bakardım, 'Bu adam tam dişimize göre, bunu koruyup kollamamaz lazım, bu adam gider de aklı başında biri gelirse' diye dertlenirdim. Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'ın tabiriyle 'Rabbim verdikçe veriyor.' Baykal gitti yerine daha iyisi geldi. Allah bize öyle bir rakip nasip etti ki Kenya'ya gidip 'Somali'ye gittim' diye geri dönen, oy kullanmayı dahi beceremeyen, yürüyen merdivenlere ters yönden binen, SSK Genel Müdürlüğü yapmış olmasına rağmen aritmatik bilmeyen, hesap yapamayan, hatta geçenlerde Londra'ya gitti, inanın bana endişelendim. Büyükelçiliği aradım 'aman dikkat edin orada trafik tersten akar, bizimki bilmez başına birşey gelmesin' dedim. Şu son 3 haftada yaşananlar bir şeyi net ortaya koyduki Türkiye'de adam gibi muhalefet partisi yok."

Gezi Parkı eylemlerine katılanlara siyasi parti kurmaları teklifinde bulunan Bağış, "İnanın Türk demokrasisi kazanır. Biz de kamçılanırız. Daha iyi hizmet etmek için karşımızda muhattap bir örgüt görmüş oluruz ama son günlerde gördüğüm kadarıyla onlar da eylem yerine bir duran adam metaforu ürettiler. Onunla ilgili de bir çağrım var. Alsınlar bu duran adamı CHP'nin başına koysunlar. CHP'de kurtulsun, Türkiye'de kurtulsun, hep beraber çalışalım. Aslında duran adam ararsanız CHP Genel Merkezinde çok var ama bu duran adam onlardan çok daha popüler oldu" dedi.

Bakan Nihat Ergün ise günümüzde yalan haberin çok hızlı yayıldığını söyledi.

Böyle bir ortamda parti teşkilatlarının daha dinamik ve halka yakın olması gerektiğine işaret eden Ergün, yalan rüzgarlarının bloke edilmesinin çok önemli bir faaliyet olduğunu kaydetti.

-Brezilya'daki olaylar

Bağış, toplantının ardından AA muhabirinin Brezilya'daki olaylara ilişkin sorusu üzerine de "Sadece Brezilya'da, Türkiye'de değil Endonezya'da da var, Londra'da da var. Şu anda Türkiye gibi yükselen yıldız ülkelerle ilgili sorunlar var. O sorunların hepsinin ortak bir gayesi olduğu ortada. İnşallah onların hepsini biz milletin gücüyle bulacağız" diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de Bakan Bağış'ın görüşlerine katıldığını belirtti.

-Bağış parkta çay içti, engellilerle sohbet etti

Ziyaretin ardından Bakan Nihat Ergün, Ankara'ya hareket etti. Bakan Egemen Bağış ise Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile Mimarsinan Parkı'ndaki bir çay bahçesine gitti.

Yolda vatandaşları selamlayan Bağış, karşılaştığı bir çocuğa da "Ben biraz yoruldum. Derslerine çok çalış, gel şu bakanlığı benden al" dedi.

Çay bahçesinde engellilerle de bir süre sohbet eden Bağış, kendisine ikram edilen kirazlardan yedi ve çay içti.

Kaynak: AA