Şehitkamilli Ev Hanımları Üretmeye Devam Ediyor

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren sosyal tesislerdeki bayanlar, 1 yıl boyunca el emeği göz nuru el işlerini Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışta sergiledi.

Şehitkamilli Ev Hanımları Üretmeye Devam Ediyor
Açılışa Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürü Abdullah Yılmaz ve çok sayıda davetli ile kursiyer katıldı.

KURSİYERLERİN ÜRÜNLERİ ŞKM’Yİ BAŞTAN AŞAĞI DONATTI
Şehitkamil Belediyesi sosyal tesisler bünyesinde eğitim gören kursiyerler her yıl olduğu gibi bu yılda bir yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde sergiledi. Kongre salonunu baştan aşağıya yaptıkları ürünlerle donatan kursiyerler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Açılışın ardından Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda davetli sergilenen ürünleri gezdi. Gaziantep’e özgü birçok el işinin sergilendiği sergide ayrıca genç kızlar çeyizleri için hazırladıkları ürünleri de davetlilere gösterme imkanı buldu.

VATANDAŞLARIMIZA KATKIMIZ HER ALANDA DEVAM EDECEK
Her aile merkezinin kendi sosyal tesislerinde açılışını gerçekleştirdiklerini ifade Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Üretilen ürünlerin hepsini burada sergileme imkanımız yoktu. Her aile merkezinden farklı ürünlerin burada sergilenmesini sağlayarak, yapılan faaliyetlerin hepsinden birer örnek göstermeye gayret gösterdik. Şehitkamil Belediyesi olarak eğitimin her kademesine katkı vermeye devam ediyoruz. Bu eğitimlerimiz 0-6 yaş grubundan başlayarak açık öğretime kadar devam ediyor. Diğer taraftan belli bir yaşa gelmiş fakat okuma yazma öğrenmemiş kardeşlerimize ve okulunu belli bir yerden sonra yarıda bırakmış kardeşlerimize bu anlamda destek olarak eğitimlerini tamamlama şansı veriyoruz. Bizim aile merkezlerimizdeki amacımız, buradaki kardeşlerimiz hem kendilerini geliştirsin hem de burada yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı versinler istiyoruz. Bu anlamda Şehitkamil Belediyesi olarak bu kardeşlerimize destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZİ KUTLUYORUM
Sosyal Tesisler bünyesinde verilen kursların vatandaşlara büyük katkı sağladığını ifade eden Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, “İnsanların kendilerini geliştirmesi, yaşam standartlarının yükselmesi, eğitim ve bunun yanı sıra bu kurslarda gerçekleştirilen mesleki gelişmeyle sağlanabilir. Üst düzey eğitim almanın yanı sıra bundan faydalanamayan insanlarımızın bu kurslardan faydalanarak kendilerini geliştirmesi bireye büyük katkı sağlamaktadır. Bu amaçla Şehitkamil Belediyesi tarafından desteklenen bu kursların çok faydalı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

YIL BOYUNCA AKTİF BİR ŞEKİLDE ÇALIŞARAK ÜRÜNLERİMİZİ HAZIRLADIK
Aktoprak Aile Merkezi Mefruşat Hocası Zeliha Bostancı, “Yıl boyunca aktif bir şekilde çalışarak bu ürünleri ortaya çıkarabilme fırsatımız oldu. 35 kursiyerimiz var. Kurdele nakışı, Brezilya nakışı, boncuk işi ve bunun yanı sıra eski malzemeleri kullanarak tekrar geri dönüşüm sağladık. Başkanımıza ve Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Sosyal tesisimizde çok faydalı işler yapılıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA