ODÜ'de Mezuniyet Töreni

Ordu Üniversitesi'nden mezun olan 2 bin 200 öğrenci için tören düzenlendi.

Cumhuriyet Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, mezuniyet töreninin hayırlı olmasını diledi.

Üniversitede öğrencisi olan bir baba olduğunu vurgulayan Çiftçi, velilerin ne kadar mutlu olduklarını hissettiğini kaydetti.

ODÜ'nün gelişen bir üniversite olduğuna işaret eden Çiftçi, "Şu anda gördüm ki hem alan itibariyle, hem binaların yeniliği itibariyle, hem de aydın üniversite hocalarımızla beraber böyle tercih edilen bir üniversite olmuş. 7 yılda 13 bine yaklaşan bir nüfusa ulaşmış" dedi.

"Benden sonra sıra sizde" diyen Çiftçi, şöyle devam etti:

"Protokoldekilerden sonra sıra sizlerde gençler. Ben çok mutluyum. Gözleri pırıl pırıl parlayan genç bir kuşak. Avrupa'yı ve dünyayı titreten, ekonomide çok daha ileriye götürecek, bütün memuriyetlerde en uç noktalara götürecek, özel sektörü çok daha ileri noktalara taşıyacak pırıl pırıl bir gençlik. Bizim makamlarımızı ve yerlerimizi sizin gibi gençelere teslim edeceğimizden dolayı çok rahatım ve çok ta huzurluyum. Mezuniyetiniz ve diplomanız size, ailenize, ilimize, ülkemize ve dünyamıza hayırlı olsun."

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise, ortak bir sevinci paylaşmak üzere bir arada olduklarını belirtti.

ODÜ'nün, 75'in üzerinde akti bölümü ile tercih edilen bir üniversite olduğunun altını çizen Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Ordu Üniversitesi, bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde bugün Türkiye'nin 80 ilinden öğrencisi olan gurur verici bir taploya sahiptir. Kıvançla belirtiyoruzki Ordu Üniversitesi, bilişim çağında donanımlı, gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek fertler yetiştirmek amacı ile öncelikle siz öğrencilerimize, sonra da yöremiz halkına ait bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir."

Konuşmaların ardından 2012-2013 akademik yılında fakülte ve yüksekokulları dereceyle bitiren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Daha sonra tüm öğrenciler, öğretim üyelerinden diplomalarını aldıktan sonra aynı anda keplerini havaya attı.

Kaynak: AA