Kaman ve Mucur'a Doğalgaz Geliyor

KIRŞEHİR - AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile Kaman ve Mucur ilçelerine doğalgaz gelmesi için yatırımlara başlanacağını bildirdi.

Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada, Kaman ve Mucur ilçelerinde yaşayan hemşerilerin ve işadamlarının kendilerinden en önemli taleplerinden birisi doğalgaz olduğunu söyledi.

Milletvekilleri olarak BOTAŞ ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yöneticileri ile birçok görüşme yaptıklarını ifade eden Çalışikan, şunları kaydetti:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'a Kırşehir heyeti olarak gidip bu talebimizi birkaç defa ilettik. Yaptığımız girişimler ve çalışmalar sonuç verdi. Bakanlar Kurulu'nun geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile Kaman ve Mucur'a doğalgaz bağlanmasının önündeki engeller kalktı. Eğer her iki ilçe merkezinde elektrik abonesi olan vatandaşlarımızın en az yüzde 60'ı ilçeye doğalgaz gelmesini talep eder ve bununla ilgili abone bağlantı bedelini öderse hükümetimiz gerekli yatırımları yapacak ve Kaman ve Mucur doğalgaza kavuşacak. Bu yatırımın memleketimiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz."

Kaynak: AA