Fatsa'da Sel

Ordu’nun Fatsa ilçesinde gece yarısı başlayan sağanak yağış sele neden oldu.

Fatsa'da Sel
Kurtuluş Mahallesi’nde onlarca ev ve iş yeri sular altında kalırken, bodrum katta bulunan bazı aileler de canını zor kurtardı. Kumru'dan gelen Elekçi Irmağı yer yer taştı. Irmak kenarında bulunan beton işleme tesisleri ve tesislere ait araçlar sular altında kaldı. Salihli köyüne yaya ulaşımı yapılan dal köprü yıkılırken, HES inşaatında çalışan bir işçinin aracı da sele kapılarak kayboldu.
Sağanak yağış gece saat 01.00 sıralarında başladı.

Gittikçe şiddetini artıran yağış Şerefiye Mahallesi ve Kurtuluş Mahallesi’nin üst kısımlarından şehir içine yoğunlaştı. Saat 05.00 sıralarında işyeri ve evlerin bodrum katlarını su basmaya başladı.

Kurtuluş Mahallesi’nde bir aile uykuda iken evlerini su bastı. Komşularının yardımı ile son anda kendilerini dışarı atan aile saatlerce yardım gelmesini bekledi.

Bu arada, Kumru'dan Fatsa'ya akan Elekçi Irmağı İslamdağ, Salihli ve Karaağaç mevkilerinde taştı. Irmak kenarında bulunan mıcır işleme beton tesisleri de selden etkilendi. Bazı iş makinesi ve kamyonlar da sular altında kaldı.

İslamdağ mevkisinde bulunan hidroelektrik santrali (HES) inşaatı da selden nasibini aldı. İşçilerden birinin aracı sele kapılırken, bazı işçiler de canlarını zor kurtardı. HES inşaatında bulunan iş makineleri de suyun yönünü ve etkisini kesmek için uzun süre çalıştı.
Kaynak: İHA