Erbaa Park Vadi Konuklarını Ağırladı

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Erbaa Park Vadi'de tekne turu yaptı.

Erbaa Park Vadi Konuklarını Ağırladı
Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve beraberinde ki heyeti Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan’la birlikte karşıladı. Erbaa Kent Müzesi, Kale Boğazı'nı ve 1.Etabı tamamlanan Park Vadi projesini gezen heyet gölette motorlu tekne ile mini bir gezi yaptı. Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Erbaa’nın çevre odaklı projelerde birçok ilden daha önde olduğunu söyledi.

Türkiye’de Atık Su Arıtma tesisi, Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi, yine ekolojik dengeyi koruma adına başlatılan Kınalı Keklik ve Halkalı Sülün Üretim İstasyonu, şehrin etrafını ağaçlandırma çalışmaları gibi çevre odaklı projelerin hepsini bir arada gerçekleştiren ve bunları sürdürebilir kılan çok az şehir olduğunu ifade eden Sözen, “Bu anlamda Erbaa’da yapılanları takdir etmemek mümkün değildir. Gördüğüm kadarı ile de bu projelerine yenilerini de eklemişler. Kelkit Irmağı’nın kıyı bandına yaptıkları Park Vadi Çalışması için ise teşekkür ve takdir etmekten başka bir kelime bulamıyorum. Başkan Bey’in sunumunda gördüğüm yeni projelendirilen, Aile Çamlık Mesire alanı ise Erbaa’ya farklı bir soluk katacaktır. Galiba siz Erbaalılar biraz fazla şanslısınız" dedi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise yaşadığımız yüzyılın su kaynaklarının anlam ve öneminin en üst düzeye çıktığı yüzyıl olduğunu ifade ederek, “Bu bağlamda ülkemizde ve yaşadığımız şehirde ki su kaynaklarımızın korunması daha da önem arz etmektedir. Erbaa Belediyesinin Kelkit Irmağı’nı korumak adına yapmış olduğu Atık Su Arıtma tesisi, katı atıkların Kelkit Irmağının kenarına dökülmesini önleyen Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi ve Kelkit Irmağı’nın kıyı bandına yapmış olduğu Park Vadi projesi su kaynaklarımızın korunması adına yapılan önemli çalışmalardır” diye konuştu.

Başkan Yenihan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Fotoğraf tutkunu Vali Taşkesen, Kale Boğazı'nda ve Park Vadi’de fotoğraf çekti.
Kaynak: İHA