Düzce’de Aile Eğitimini Tamamladılar

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan 0-18 yaş aile eğitimi tamamlayan anne ve babalara sertifikaları verildi.

Düzce’de Aile Eğitimini Tamamladılar
Veliler kursun kendilerine çok faydalı olduğunu ve çocukları ile daha sık ve kaliteli zaman geçirmeye başladıklarını söylediler.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 0-18 yaş aile eğitimi kursu tamamlandı. Belge almaya hak kazanan kursiyerler için tören düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Vali Adnan Yılmaz, eşi Aysel Yılmaz, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Tanyel, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, veliler ve davetliler katıldı.

Toplantıda bir sunum yapan Aile Eğitimi Öğretmeni Aliye Arslan, eğitimler ve uyguladıkları metotlar hakkına bilgiler verdiler.

Vali Adnan Yılmaz ise, eğitimlerin önemine değinerek “Eğitimin amacı aileleri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, çocuk sağlığı ve bakımı hakkında yardımcı olmaktır. Özellikle başta çocuk hakları olmak üzere temel haklar ve özgürlükler konusunda aileleri bilinçlendirmek çocuklarına olumlu davranış yollarını öğretmek, engelleri ve engelli aileleri anlamak, onları toplumsal sorumluluklarımız konusunda bilgilendirmektir” dedi.

Konuşmanın ardından kursu başarı ile tamamlayan 421 kursiyere belgeleri verildi.

Kaynak: İHA