Çevreye Duyarlı Minikler

Büyükçekmece Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlediği Okullararası Atık Maddelerden Materyal Üretimi ve Slogan Yarışması birincileri belli oldu.

Çevreye Duyarlı Minikler
Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi. Ödül töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu tür projeler dünya ve insanlık adına çok önemli olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Büyükçekmeceliler olarak çevre konusunda duyarlı olduğumuzu, evlerdeki atık yağların ve boş pillerin toplanmasıyla göstermiş olduk. Çevrenin korunması konusunda daha fazla duyarlı olmalıyız" dedi.

Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek için aile büyüklerine ve öğretmenlere büyük görev düştüğünü anlatan Akgün, şunları söyledi: "Çevre sevgisini miniklere aşılamamız gerekiyor ki, gelecek nesil daha güzel bir çevrede yaşamlarını sürdürebilsin. Bu kardeşlerimizi tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.’’
"Bir ton kullanılmış kağıt, geri dönüşümle 16 ağacı kesilmekten kurtarır" sloganı birinci olurken, Atık Maddelerden Materyal Üretimi Yarışması'nda da pet şişelerden can yeleği projesi birinci oldu.

Ödül töreninden sonra Başkan Akgün, başarılı öğrenciler ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA