Ato’dan Bakan Eroğlu’na Ziyaret

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidan dikmeleriyle ilgili yanlış hesap yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Daha metrekareye çevirmeye bilmeyenlere ben nasıl izah edeyim.780 milyon metrekare değil, 780 milyar metrekare. Hata yapmışlar. Biliyorsunuz Sayın Kılıçdaroğlu’da bu hataya balıklamaya daldı” dedi.

Ato’dan Bakan Eroğlu’na Ziyaret
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Sanayi Odası (ATO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki ATO yönetim kurulu üyelerini bakanlıktaki makamında kabul etti. Kabul esnasında yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değinen Bakan Eroğlu, eylemlerin Türkiye’ye büyük zarar verdiğini söyleyerek, Türkiye’nin dışarıdaki itibarının zedelenmesi için büyük gayret gösterildiğini ifade etti.

Yapılan eylemin ağaç adına yapıldığını belirten Eroğlu, “Son 10 yılda bizim yaptığımız ağaçlandırma, tabiatı koruma, doğal yaşamı koruma konusunda yaptığımız çalışmalar bir zirvedir, tarih bunu yazacaktır. Gelmiş geçmiş hükümetler arasında en çevreci hükümet biziz” diye konuştu.

Ağaçlandırmada son 10 yılda 2 milyar 800 milyon adet fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Eroğlu, “Bu nasıl olduğunu sordular, bazıları yanlış hesap yaptılar, Türkiye’nin yüzölçümünü baktım ki yanlış hesap etmişler, 780 bin kilometrekareyi metrekareye çevirirken demişler ki, ‘780 milyon metrekareye nasıl sığacak.’ Daha metrekareye çevirmeye bilmeyenlere ben nasıl izah edeyim. 780 milyon metrekare değil, 780 milyar metrekare. Hata yapmışlar. Biliyorsunuz Sayın Kılıçdaroğlu’da bu hataya balıklamaya daldı. Böyle durumlarla karşılaştık” şeklinde konuştu.

Meselenin ağaç meselesi olmadığını söyleyen Eroğlu, “Lütfen ağacı bahane edip de Türkiye’yi karıştırmaya kalkmasınlar. Vatandaş ta zaten bunu anladı. Türkiye’nin önünü kesmek istiyorlar. Her yerde Türkiye var, bundan rahatsız olan ülkelerin kışkırttığı bir hareket. Başta samimi insanlar vardı ama daha sonra provokatörler devreye girdi. Yurtdışından bazı basın yayın organları bunu fırsat bildi Türkiye’yi karıştırmak ve önünü kesmek için” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA