Arkadaşlarını Kurtarmak İsterken Öldü

Muğla'nın Milas ilçesi Güllük beldesinde metan gazı zehirlenmesinden dolayı ölen 7 işçiden Özcan Özkan’ın cenazesi memleketi Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Sebiller köyünde toprağa verildi.Özkan’ın yardım için olay yerine gittiği öğrenildi.

Arkadaşlarını Kurtarmak İsterken Öldü
Dün, Milas’ın Güllük beldesinde metan gazı zehirlenmesinden dolayı Mustafa Yüksel Kum (46), Özcan Özkan (51), Fikret Özdemir (37), Hasan Özgür (43), Mevlüt Özbakır (48), Serkan Miral (27) ve Mustafa Öztürk (39) hayatını kaybetmişti. Güllük’te yaşanan metan gazı faciasının ardından 51 yaşındaki Özcan Özkan’ın cenazesi bugün memleketi Konya’ya getirildi.

Konya Üçler Mezarlığı Gasilhanesine getirilen cenaze, merkez Selçuklu ilçesinde oturan annesi ve kardeşlerinin isteği üzerine Ilgın ilçesine bağlı bulunan köyleri Sebiller'e götürüldü. Köyde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Özcan’ın cenazesi köy mezarlığına defnedildi.

Özcan Özkan’ın, emekli olduktan sonra arıtma tesisinin her şeyini bildiği için şef olarak görev yapmaya devam ettiği öğrenildi. Özkan’ın yakınları, Özkan’ın evde öğle yemeğinde olduğu sırada zehirlenme vakasını duyup, eşine ayran yaptırıp işçilere yardım için götürmesi sonrası kendisinin de zehirlenerek öldüğünü öğrendiklerini söyledi.

Kaynak: İHA