Adana'da, İmarlı Hazine Arsa Satışları

Adana'da, 1 milyon 845 bin 259 lira değerinde 11 hazine arazisinin satışa sunulacağı bildirildi.

Adana Defterdarı Tamer Utkucu, yaptığı yazılı açıklamada, hem atıl durumda bulunan hazineye ait taşınmazları ekonomiye kazandırmak hem de Adana'nın ekonomik yönden gelişimini arttırmaya dönük olarak katkı sağlamak amacıyla arsa ve arazi satışlarına devam ettiklerini belirtti.

Utkucu, 2013 yılında belirli bir program dahilinde satışlarını yapmak üzere öncelikle hazineye ait taşınmaz mallardan imar planında konut, sanayi, turizm alanı gibi amaçlara ayrılan taşınmaz mal tespit edilerek, bu taşınmaz mallar ihale yapılmak suretiyle satışa sunduklarını ifade etti.

Satışa sunulan taşınmazlar Sarıçam ilçesi, Dağcı, Suluca, Beyceli, Mutlu, Cumhuriyet ve Çınarlı köyündeki bazı parselleri kapsadığını belirten utkucu, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede, 2013 yılı haziran ayı hazineye ait arsa ve arazi satışları 27 Haziran tarihinde yapılacaktır. Bu ihalede toplam 20 bin 184 metrekare büyüklüğünde ve 1 milyon 845 bin 259 lira değerinde 11 hazine arazisi satışa sunulacaktır.

Hazineye ait arazilerin ekonomiye kazandırılması amacıyla, 27 Haziran tarihlerinde satışa sunulan hazineye ait arsa ve araziler ile araçlar hakkında ayrıntılı bilgiler liste halinde Adana Defterdarlığı internet sitesinde yayımlanmıştır."

Kaynak: AA