2023 Bölge Planı Çalıştayı

BURSA - Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı kalkınmasına destek sağladığı 3 il için "2013-2023 Bölge Planı Çalıştayı" düzenledi.

Bursa'da bir otelde gerçekleştirilen ve gelecek 10 yılda bölgeyi yönlendirecek yatırımların ve projelerin ele alındığı çalıştaya, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun ile kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, bölgenin geleceğiyle ilgili yol haritasının çizildiği bu gibi önemli toplantıda katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Bu toplantının gerçekleştirilen diğer ihtisas toplantılarından farklı olduğunu belirten Değirmenci, "Katılımcılık bu sürecin önemli ayağıdır. Bu katılımcılığı en üst düzeyde sağlayarak bölge planını hazırlamak arzusundayız. Çalışmamızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz ve önemli bir noktaya geldik. Bugün daha odak bir grup ile bölgenin vizyonunu ve projelerini çalışacağız" dedi.

Değirmenci, bölge planlarının, ulusal düzeyde hazırlanan kalkınma planlarının hemen altında yer alan ve bölgelerin 10 yıllık hedeflerini içeren çok önemli bir strateji belgesi olduğunu kaydetti.

Çalıştayın açılışında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise BEBKA'nın bölgedeki rolüne dikkati çekerek, "BEBKA, bu illerin gelecek vizyonunu belirleyen, önemli misyon üstlenmiş bir kurumdur" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından BEBKA Planlama Birim Başkanı Jülide Alan, katılımcılara Bölge Planı hazırlık süreci hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA