Otistik Çocukların Basketbol Keyfi

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, otistik çocuklara yönelik açtığı spor kurslarına bir yenisini daha ekledi.

Otistik Çocukların Basketbol Keyfi
Otisttik çocuklar, basketbol oynayarak, sosyal hayata tutunuyor.

Otistik çocuklarında spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla geçtiğimiz sene başlatılan özel spor kursları bu sene de devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ın özellikle başlattığı otistik çocuklara yönelik kursların ilki geçtiğimiz sene yüzme ve cimnastik branşlarında gerçekleştirilmişti. Otistik çocuklara yönelik açılan kurslardan oldukça memnun kalan veliler, bu sene de basketbol dalında kursun açılmalarını istemeleri üzerine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Fevzi Ak, koordinatörlüğünde kurslar başlatıldı.

18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirilen kursta otistik çocuklarla teker teker ilgilenen Antrenör Fevzi Ak, kursa başladıkları günlerde dikkat eksikliği olan çocukların, bugün daha sosyalleştiğini ve iletişim becerilerinin geliştiğini söyledi.

Ak, “Genel olarak öğrenme ve algılama zorluğu görülen bu çocukların, eğitim sonrası ortak çalışma, oyun oynama ve en önemlisi değişikliklere karşı tepki gösterme yetenekleri gelişiyor” diye konuştu.

Otistik çocukların aileleri ise spor eğitimine başladıktan sonra çocuklarındaki gelişmeyle mutlu, bu fırsatı yaratarak çocuklarına destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’a teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA