Gaziantep'teki Silahlı Saldırı

GAZİANTEP - Gaziantep'te, 5 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili iddianame hazırlandı.

Adliye otoparkı girişinde 14 Mart'ta, kaleşnikof marka tüfekle gerçekleştirilen ve 5 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin cumhuriyet başsavcısı tarafıdan hazırlanan iddianame, Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, olayı gerçekleştirdiği öne sürülen sanık Adem Ç'nin amcası Müslüm Ç'nin, geçen yıl Gaziantep Cezaevi önünde Ekrem K'nin öldürülmesi olayına karıştığı, bu nedenle aileler arasında anlaşmazlık başladığı belirtildi.

Müslüm Ç, oğulları ve gelininin, anlaşmazlık nedeniyle karşı tarafı öldürme kararı aldığı ifade edilen iddianamede, Adana'da oturan Adem Ç'nin Gaziantep'e çağrıldığı ve "meclis kararı" açıklanarak suça azmettirildiği aktarıldı.

Aile üyelerinin saldırıyı, önceki cinayetin duruşmasının olduğu gün gerçekleştirmeyi planladığı ve bu kişileri tanımayan Adem Ç. için aralarında görev bölümü yaptığı ifade edilen iddianamede, saldırı yapılacak kişilerin adliyeden çıktığı bilgisi verilen sanığın, kişileri karıştırarak, o sırada adliyeden çıkan Esra Sedef, Hatice Şenel Dedekurt, Mehmet Kenan Dedekurt, Atilla Dedekurt ve Zeki Erdem Öğümsögütlü'yü kaleşnikof marka tüfekle öldürdüğü ifade edildi.

İddianamede, Adem Ç'nin, "5 kez tasarlayarak insan öldürme" suçundan, "5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası"na çarptırılması istendi.

Diğer sanıklar Müslüm Ç, Reşat Ç, Mehmet Nuri Ç, Mehmet D, Merve Berin B'nin de "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan "5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası"na çarptırılması talep edildi.

Tutuklu 6 sanığın yargılanmasına önümüzdeki aylarda başlanacak.

-Saldırı

Gaziantep adliyesi otopark girişinde, 14 Mart'ta, Adem Ç'nin, "başka bir olaydan dolayı hasım olduğu kişiler yerine yanlışlıkla boşanma davasından çıkanlara ateş açtığı" olayda, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı.

Adem Ç. ile olayı azmettirdiği iddiasıyla 5 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA