Gaziantep'teki Bombalı Saldırı

ADANA - Gaziantep'te 20 Agustos 2012'de terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen 4'ü çocuk 11 kişinin öldüğü, 70 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili iddianame tamamlanarak dava açıldı. 12 sanıktan eylemin planlayıcısı "Firaz" kod adlı firari sanık M.F'nin 6 ayrı suçtan 82 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 923 yıl hapsinin talep edildiği iddianamede 9 sanığın 82'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 912'şer yıl hapsi, tutuksuz yargılanan 2 sanığın da 5 yıldan 21 yıla kadar hapsi istendi.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, firari sanık M.F'nin olayı planladığı ve bomba yüklü aracın patlatılmasına kadar geçen sürede eylemi organize ettiği ifade edildi.

Patlayıcı yüklü aracın "arızalandığı" bahanesiyle çekiçi kullanılarak olay yerine götürüldüğü belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli M.F'nin bomba yüklü aracı sahte plakalı olarak bizzat hazırladığı, eylem öncesinde kardeşleri olan şüpheliler H.F. ve R.F. üzerinden Y.O. ve K.K. aracılığı ile şüpheliler M.H. ve H.H. ile irtibat kurduğu ve eylemi planladıkları, olay günü Siverek ilçesinde akaryakıt istasyonu önünde kasten aracı arızalandırdığı, şüpheli M.H'nin önceden oraya gelip beklediği ve devreye girip tamirci çağırdığı, bir çekici ayarladığı, Siverek'ten Gaziantep'e kadar bu araçla geldiği, yola çıkarken asıl hedefi Gaziantep olduğu halde tedbiren Şanlıurfa'ya gitmek istediğini söylediği, Gaziantep merkezinde aracı çekiciden indirttiği ve patlamayı gerçekleştirdiği, eylemi baştan sona organize ettiği anlaşılmıştır."

-82'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi-

İddianamede "Firaz" kod adlı firari sanık M.F. hakkında 6 ayrı suçtan 82 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 923 yıl hapis cezası istendi.

Tutuklu sanıklar M.Ç, B.T, R.F, H.F, M.H, Y.O, Y.A, H.H. ve K.K. için 82'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 912'şer yıl hapis talep edilen iddianamede tutuksuz sanıklar M.A. ve H.Y. hakkında ise 5 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede ayrıca, sanıkların mümkün olduğunca çok kişiyi öldürmeyi amaçladığı, seçilen aracın buna uygun olduğu ifade edilerek, "11 kişinin öldüğü, 70 kişinin yaralandığı, 153 ayrı kişiye ait ev, araç, işyeri ve mal varlıklarının zarara uğradığı, olay yerinde patlayıcı maddelerden RDX kalıntıları olduğu, RDX'in organik yapılı ve patlama enerjisi yüksek, kuvvetli patlayıcı olduğu, tek başına kullanılabildiği gibi farklı bağlayıcı ve plastikleştirici maddeler ile belirli oranlarla karıştırılarak da kullanılabildiği" belirtildi.

-Olay-

Gaziantep'te Şehit Kamil İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Karşıyaka Polis Merkezi yakınında 20 Ağustos 2012'de Ramazan Bayramı'nın ikinci günü bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 4'ü çocuk 11 kişi ölmüş, 70 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA