Elazığ'daki Dolu Yağışı

ELAZIĞ - Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, Baskil ilçesinde dolu yağışından zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Haziran'da ilçede meydana gelen şiddetli dolu yağışı sonrası Tabanbükü ve İmikuşağı köylerinde çiftçilerin büyük zarar gördüğü belirtildi.

Köylere giderek vatandaşlarla görüşen ve yerinde incelemelerde bulunan Kaygusuz, zarar gören tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Tarım Sigortaları Kanunu'nun 12. ve 13. maddeleri gereğince, 2012/4138 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın 1. Maddesinde, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin mevcut arazi ve ürün bilgileri dikkate alınarak, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alındığını hatırlatan Kaygusuz, kanun kapsamında uygulama yılında yer alan riskler için tarım sigortası yaptırmayan üreticilerin 20/06/1977 tarih ve 2090 sayılı kanundan yararlanamayacaklarını ifade etti.

Kaygusuz, "Dolu zararı ile ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce zarar gören köylerde tespit çalışmaları yapılmakta olup bu çalışmaların sonucunda oluşan zarara ilişkin hazırlanan bilgi notu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulacaktır. Bakanlıktan verilecek talimatlar doğrultusunda iş ve işlemler yapılacaktır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA