Eğitim-Bir-Sen'den Yılsonu Pikniği

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen 16. Geleneksel Yılsonu Pikniği, eğitim çalışanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri yöneticilerinin katılımıyla Kütahya Kent Ormanı Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen'den Yılsonu Pikniği
Şube Başkanı Kamil Uçan, pikniğe katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında, "Zorlu bir eğitim öğretim yılını birlikte göğüsleyerek alnımızın akıyla neticelendirdik ve bir yılın yorgunluğunu hep birlikte inşallah bu alanda bırakacağız. Bizler her türlü olumsuz söyleme ve karalama kampanyasına rağmen hak ve özgürlüklerimiz için sendikal faaliyetlerimizi sürdürdük. Kütahya da 3199 üye ile yetkimizi perçinlerken ülke genelinde de bu zorlu mücadelede destan yazarak 251 bin üye ile genel yetkili sendika olmamızı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ederiz" dedi.

Sendikacılıkta hiçbir zaman derin yapıların ve antidemokratik oluşumların içerisinde yer almadıklarını vurgulayan Uçan, sendika olarak duruşa önem verdiklerini, Eğitim-Bir-Sen’in de duruşunu milli manevi menfaatleri önceleyen, bireysel hak ve özgürlükleri önceleyen, çalışanların sosyal hak ve menfaatlerini önemseyen bir duruş olduğunu söyledi.

2013 yılı içinde kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için eylemler ve imza kampanyası yapıldığını ve 12 milyon 300 bin imza ile bu isteğin hükümete aktarıldığını belirtti.

"MOLOTOF KEKTEYLLERİYLE HAK ARAMA OLMAZ"
Başkan Uçan, Türkiye'de yaklaşık altı aydır doğu ve güneydoğudan üzücü haberlerin gelmemesinin sevinçle karşılanması ve ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliğin Çanakkale ruhu ile tekrar canlanması içinde gösterilen çabaları desteklediklerini ifade etti.

Hak ve özgürlük mücadelesinde zaman zaman eylemler gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Uçan, “Hiçbir zaman kaldırım taşı, misket ve Molotof kokteyllerle hak aramıyoruz ve bu yöntemin bir hak arama şekli deği,l bir terör eylemi olarak görüyoruz” diye konuştu.

Kamil Uçan, son günlerde birkaç ağacın bahane edilerek başlatıldığı eylemin Türkiye'nin huzur ve refahı hedef aldığı ve ülkemizin büyümesini, gelişmesini engellemeye yönelik bir kargaşaya dönüştürülmeye çalışılması kınadıklarını belirterek, “Polisimize kaldırım taşı, Molotof ve sapanlarla saldırı düzenleyerek, kamuya ve vatandaşlara ait araçlara zarar vererek, yakarak zarar vermenin hiçbir insani açıklaması olamaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA