Darphane Çalışanları 'ücret' Eylemi Yaptı

Darphane çalışanları, düşük ücret aldıkları gerekçesiyle Beşiktaş’ta bulunan Darphane önünde eylem yaptı.

Darphane Çalışanları 'ücret' Eylemi Yaptı
Darphane çalışanları, haklarını alamadıkları gerekçesiyle Beşiktaş Dikilitaş’ta bulunan Darphane önünde eylem yaptı. Darphane önünde toplanan Basın İş Sendikasına bağlı 60 kişi, “Darphane işçisi yalnız değildir” şeklinde slogan atarak, alkış tuttu. Grup adına Basın İş Sendikası Genel Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya basın açıklaması yaptı.

Darphane çalışanlarının hak ettiği ücreti alamadıklarını belirten Akkaya, “1 Ocak 2013'den beri sürdürmüş olduğumuz toplu sözleşme görüşmelerinden iş verenin katı tutumu ile çıkmaza giren bir süreç yaşıyoruz. Sorun tek başına ücret sorunu değil. Darphane cumhuriyet altını başta olmak üzere, bozuk para, kıymetli evraklar dediğimiz pasaport, kimlik gibi kıymetli evrakları üreten güzide kuruluşumuz. Osmanlı’dan günümüze kalan nadide bir kuruluşumuz. Burada çalışan arkadaşlarımız büyük sorumluluk ve risk altında çalışıyor. Buna karşı aldıkları ücretler, insan onuruna yakışır ücretler olmadığı gibi içeride de insan onuruna yakışır bir çalışma koşulları sağlanmıyor”
Basın açıklamasının ardından Darphane binasının camına grev bildirgesi asan grup, tekrar iş başı yapmak için darphaneye girdi.
Kaynak: İHA