Bartın Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Bartın Üniversitesinde 2012-2003 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Bartın Valisi Ali Çınar, Atatürk Şehir Stadı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, göreve başlayışının 25. gününde üniversite öğrencileriyle birlikte olmanın ve atmosferi paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mezun olan öğrencilerin, çalışkanlıkları ve üniversitede aldıkları bilgi sayesinde başarılı ve donanımlı şekilde hayata başlayacaklarını, umutları ve dinamizmlerinin, ülkeye başarı olarak döneceğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"En çok övündüğümüz gençliğimiz, nitelikli insanlarımızdır. Yüce Atatürk'ün bıraktığı muasır medeniyet hedefi, çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah bunları sizlerle başaracağız. Bu hedefe çok yaklaştık. Hedefe ulaştığımızı, sizlerin çalıştığı, sorumluluk aldığı ve yönettiği bir ülkeyle göreceğiz."

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise 2008'de kurulan üniversitenin 2 bin 87 olan öğrenci sayısının 7 bin 432'ye ulaştığına dikkati çekerek, gelecek akademik yılda sayının 10 bin dolayında olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, bin 403 öğrenci keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadı.

-Törene oğluyla katıldı

Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden mezun olan 40 yaşındaki Nedim Mandacı, törene kep ve cübbe giydirdiği 6 yaşındaki oğlu Arda ile katıldı.

Bartın Orman İşletme Müdürlüğünde mutemet olarak görev yapan Mandacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mezun olmanın sevinç ve heyecanını oğlumla paylaşmak istedim. Annesinin tavsiyesiyle çocuğuma da bir mezuniyet kıyafeti diktirerek, törene getirdim" diye konuştu.

Yürüme engelli Bartın Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü öğrencisi Hikmet Gündüz ise törene tekerlekli sandalye ile katıldı.

Tören geçişini tekerlekli sandalye ile yapan Gündüz, "İlk, orta ve lise hayatında olduğu gibi üniversite öğreniminde de büyük zorluklar yaşadım. Özellikle okula ulaşım ve binalar konusundaki fiziki şartlar ve dersliklerin durumuyla ilgili yaşadığım bu zorlukları ailemin ve arkadaşlarımın yardımıyla aştım. Mezun olduğum için de çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA