Aydın’da Taksim Grevi

Aydın’da bir grup KESK üyesi, Taksim Gezi Parkı'na polis müdahalesini protesto etmek için Türkiye genelinde alınan grev kararına uydu.

Aydın’da Taksim Grevi
Yapılan basın açıklamasında doktorların gözaltına alınması da protesto edildi.
Aydın’da KESK ve Aydın Tabip Odası öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında Teksim Gezi Parkı’ndki eylemcilere yönelik polis müdahalesi ve eylemcilere yardım eden doktorların gözaltına alınması protesto edildi. Basın açıklamasına Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, SES Aydın Şube Başkanı Oyup Curun ve KESK üyesi kamu çalışanları katıldı.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan KESK Aydın Dönem Sözcüsü Kemal Gündüz, “Taksim Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya çalışan iktidar, Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarptı. İktidar halkın bu onurlu tepkisine devlet terörüyle karşılık verme yolunu seçti” dedi.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere eylemlerde dünyanın gözü önünde ölçüsüz polis şiddetinin yaşandığını savunan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay da, “Toplumsal barışa darbe vurularak revirler dağıtıldı ve doktorlara kelepçe takıldı. Doktor ve hemşireler gözaltına alındı. Otel lobisi biber gazına boğuldu. Savaşta bile dokunulmayan hastanelere saldırıldı. TTB ve Aydın Tabip Odası olarak Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütlerinden biri olarak AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasını bu günün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız. Eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için alanlardayız” diye konuştu.

Basın açıklamasının okunmasının ardından hükümeti sloganlarla protesto eden grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA