Torbalı'yı Fareler Bastı

Torbalı'ya bağlı Atalan Mahallesi'ni basan farelerle başedemeyen mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istedi.

Torbalı'yı Fareler Bastı
Kurdukları kapanların farelerin büyük olması nedeniyle işe yaramadığını ve fare sayısının her geçen gün arttığını belirten mahalleliler, "Bizi bu farelerden kurtarın. Kapı pencere açamaz duruma geldik. İlk zamanlar sayıları azdı. Ancak gün geçtikçe farelerin sayısı artıyor" dedi

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Atalan Mahallesi sakinlerinden Ali Ezin, her biri kedi büyüklüğünde olduğunu iddia ettiği farelerin mahallede cirit attıklarını kaydederek, “Her cadde ve sokak başlarında onlarca Kedi büyüklüğünde fareler var. Evlerimizin kapılarını pencerelerini açamaz duruma geldik. Bizi bu dertten kurtarın. Zaten mahallenin sineklerden derdi vardı. Şimdi buna bir de fareler eklendi. Yetkililerden sesimize kulak verip bizim bu çilemizden kurtarmalarını istiyoruz. Çocuklarımız şuan farelerin tehlikesi ile karşı karşıyalar” şeklinde konuştu.

MAHALLELİ NÖBETLEŞE UYUYORLAR
Geceleri artık uyuyamaz duruma geldiklerini dile getiren mahalleliler de, “Çocuklarımız gece yattıklarında korkuyorlar. Bizlerde başlarında nöbet tutuyoruz. Farelerin büyük olması bizim korkularımızı da artırıyor. Gecelerimiz kabus olmaya başladı.

baş edilir gibi değiller. Bizi bu farelerden kurtarın” diye seslendi

Kaynak: İHA