Sahiller Atv Motorlu 112 Ekiplerine Emanet

MUĞLA - Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki plajlarda görev yapan ATV motorlu 112 Acil Servis ekibi, kumsalda yaşanabilecek boğulma ve yaralanma vakalarına ilk müdahaleyi yapıyor.

Geçen yıl hizmete giren uygulama ile Ölüdeniz'deki Belceğiz ve Kumburnu Plajlarında görev yapan iki kişilik paramedik ekip, kumsalda hızlı hareket kabiliyeti olan ATV motor ile boğulma, paraşüt kazası ve böcek sokması gibi vakalara müdahalede bulunuyor.

Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl hizmet vermeye başlayan ATV motorlu 112 Acil Servis ekibinin, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Ölüdeniz'de göreve başladığını söyledi.

Ekibin, turist yoğunluğunun olduğu Kumburnu ve Beleceğiz Plajlarında meydana gelebilecek boğulma ve yaralanmalara ilk müdahaleyi yaptığını belirten Çomak, sahil kesiminde rastlanan vakalara hızlı müdahale için planlanan ekibin, dört çekerli bir ATV motorda 2 paramedik personel ile hizmet verdiğini dile getirdi.

Çomak, ekibin vakaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra gerekirse 112 Acil Servis İstasyonu ile irtibata geçerek ambulans talebinde bulunduğunu belirterek, "Buradaki amaç ilk yardımın acil bir şekilde sağlanmasıydı. En güzel hizmeti nasıl planlarız derken, İl Sağlık Müdürlüğü'nün de çabasıyla Ölüdeniz beldesine bir ATV'li 112 Acil Servis ekibi yerleştirmek en güzel sonuç diye düşündük. Çünkü kumun üzerindeki hareketler en iyi bu araçlarla sağlanıyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda da daha kaliteli araçlarla bu hizmeti genişleteceğiz" dedi.

Ölüdeniz'in dünyadaki önemli yamaç paraşütü merkezlerinde birisi olduğuna değinen Çomak, ekibin paraşütçülerin iniş sırasında yaşadıkları ayak burkulmaları yada kırılmayla sonuçlanan kazalara da acil müdahale de bulunduğunu anlattı.

-İlk kez Muğla'da uygulandı

Uğur Çomak, ATV'li sağlık ekibinin Türkiye'de ilk kez Muğla'da uygulandığına vurgu yaparak, "Marmaris'te de bir motorize ekibimiz var. Bir de İçel'de böyle bir ekibin olduğunu duyduk. Uygulamayı Türkiye'de ilk başlatan Muğla bölgesi." diye konuştu.

Çomak, ekibin haftanın 7 günü, 12 saat hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA