Çanakkale’de Gezi Parkı Protestosu

İstanbul Gezi parkına yapılan polis müdahalesi, Çanakkale’de protesto edildi.

Çanakkale’de Gezi Parkı Protestosu
Yaklaşık 300 kişi, İskele meydanında yolu trafiğe kapattı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, yolu kapatan vatandaşlarla konuşarak eylemi sonlandırmaları konusunda ikna etti.
Çanakkale’de, yaklaşık 300 kişilik grup, Gezi parkı olaylarını protesto etmek amacıyla İskele meydanında toplandı. Burada bir süre slogan atan grup, daha sonra Çanakkale -Eceabat feribotlarına giden yol ile Kordon boyunu trafiğe kapattı. Yolun ortasında oturarak slogan atan gruba, polis müdahale etmedi. Çevik Kuvvet ekipleri ile TOMA, iskele meydanında konuşlandırıldı. Yaklaşık 1 saat devam eden eylemin ardından, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, olay yerine geldi. Grubun temsilcileriyle konuşan Çınar, eylemi iskele meydanında devam ettirmelerini, yolu trafiğe açmalarını rica etti. Grubun taleplerini de dinleyen Çınar, “Protestoyu istediğiniz kadar sürdürebilirsiniz. Bu sizin demokratik hakkınız. Zaten yaklaşık 20 gündür bu protestonuz sürüyor. Şimdiye kadar polis size hiç müdahale etmedi. Tepkinizi özgürce gösterdiniz. Yalnız yolu kapatmak şık değil. Burada diğer vatandaşlar mağdur oluyor. Bu şekilde bir sonuca varamazsanız. İsterseniz bu yolu 1 ay trafiğe kapatın. Bu sizin amacınıza bir destek vermez. Ancak vatandaşları mağdur eder. Bu mağduriyeti gidermek için sizden ricam yolu trafiğe açın. İskele meydanına geçerek tepkinize orada devam edebilirsiniz” dedi.

VALİDEN İLGİNÇ İSTEK
Protestocu grup, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’dan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu cep telefonuyla arayarak Çanakkale’deki tepkileri anlatmasını istedi. Vali Çınar ise İstanbul Valisi Mutlu’nun şu anda müsait olamayabileceğini söyledi.

Vali Çınar, “Zaten onu her yerden arıyorlardır. Basın burada sizin tepkinizi duyuruyor. Eminim kendisinin de haberi vardır. Ama aramaya çalışırım” dedi.

Gruptaki bazı kişilerin, “Bunu söz olarak kabul ediyoruz” demesi üzerine ise Çınar, “Söz vermiyorum. Aramayı düşüneceğimi söylüyorum. Ben Çanakkale Valisi olarak arayıp söylesem bu çok şık durmuyor. Mesela ‘Sen kendi işine bak’ diyebilir” diye yanıtladı.

Kısa süren sohbetin ardından, grup temsilcileri, polisin ve TOMA’nın alandan çekilmesinin ardından kendilerinin de eyleme son vereceğini söylediler. Bunun üzerine Vali Çınar, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu’na “Polisi hemen çekin” talimatını verdi. İstanbul’daki gösterilerde yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de ileten Vali Çınar’ın konuşması karşısında ikna olan grup, yolu trafiğe açtı. Bir süre kordon boyunda yürüyüş yapan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu sırada, İskele meydanında gelen Çanakkale’nin Kepez beldesi CHP’li Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, protestocu grubu “Bu iş bir günlük değil. Ama yarın SBS sınavı var. Lütfen bunu da düşünelim” diyerek uyardı.
Kaynak: İHA