Bursa'da Sağlık Yatırımları

BURSA - Bursa Valisi Şahabettin Harput, kentte devam eden ve bitirilen sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

Harput, yaptığı açıklamada, önümüzdeki 3 yıl içerisinde birbiri ardına açılacak kamu hastaneleriyle birlikte Bursa'nın dünyanın en önemli sağlık üslerinden biri haline geleceğini söyledi.

Vali Harput, 2017 yılına kadar tamamlanacak 3 bin 700 yatak kapasiteli 17 sağlık yatırımının proje tutarının 715 milyon TL'yi bulduğunu söyledi.

Şu an için Bursa'daki hastane sayısının üniversite, askeri ve özel yataklı tedavi kurumları dahil 42'ye ulaştığını dile getiren Harput, şöyle devam etti:

"Kentteki sağlık kuruluşlarının yatak kapasitesi 7 bine yaklaştı. İnşaat ve proje çalışmaları devam eden 3 bin 700 yatak kapasiteli hastanelerimizle sağlıkta yatak kapasitesi 10 bini geçecek. Tüm bunların yanı sıra sağlık personeli sayısı 20 bine yaklaştı. Sadece Bursa'da görev yapan yaklaşık 2 bin 500 uzman hekimimiz var. Bu tablo, hem vatandaşımızın sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırdığı gibi şehrimizin medikal turizmdeki hedeflerini de destekliyor. Son dönemde özel hastanelerimizden hizmet alan yabancı hasta sayısında ciddi bir artış söz konusu. Sağlık alanında yapılan yatırımlarla eş zamanlı devam eden termal ve 3. yaş sağlık turizmi yatırımlarımız da tamamlandığında Bursa dünyanın en önemli sağlık üssü haline gelecek. Yakın zamanda tamamlayacağımız bu güçlü altyapı ile birlikte kent ekonomisine katma değer sağlayacağız."

Bursa'da devlet eliyle projelendirilen sağlık yatırımları için bu yıl yaklaşık 35 milyon TL ödenek ayrıldığını açıklayan Vali Harput, "Çekirge Devlet Hastanesi, Çekirge Çocuk Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi tek bir kampüste birleştirelecek. Yüksek İhtisas Hastanesi yıkılarak yerine 200 yataklı Yıldırım Devlet Hastanesi yapılacak. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bitişiğinde kamulaştırılan 14 bin metrekarelik alana kalp hastanesi inşaa ediliyor. Kente bir fizik hastanesi de kazandırmak istiyoruz. Mudanya'ya 100, Keles'e 25 yataklı Devlet Hastanesi ile 40 ünitelik İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni bu yıl içinde açacağız" ifadesini kullandı.

Devam eden sağlık yatırımlarının 715 milyon lirayı bulduğunu kaydeden Harput, "2014'te 200 yataklı Dörtçelik Ruh Sağlığı, 300 yataklı İnegöl, 200 yataklı Mustafakemalpaşa, 150 yataklı Karacabey Devlet Hastaneleri'ni bitireceğiz. 2015'te ise 150 yataklı Gemlik, 75 yataklı Yenişehir, 75 yataklı Orhangazi, 60 yataklı İznik ile 50 ünitelik Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerini hizmete açacağız'' açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA