Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin hassas bir dönemden geçtiğini söyledi.

Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici:
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, olaylardan başta iktidar partisi ve ana muhalefet partisi olmak üzere, siyaseti Türkiye’de ayrıştırma ve kamplaştırma üzerine kurup oy devşirmek isteyenlerin sorumlu ve yetkili olduğunu söyledi.

Destici, “Şu an geldiğimiz noktada artık Taksim Dayanışma gurubu da, Gezi Parkındaki eylemciler de, bunların içerisindeki gruplar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sanatçılar da, artık bu işin ağaç ya da böcek işi olmadığını kabul etmiş durumdalar” dedi.

Daha önce bütün kesimlere, sağduyu ile birlikte empati yapmalarını tavsiye ettiğini anlatan Destici, şöyle konuştu: “Kendim de bunu bizzat yapmaya çalışıyorum. Gördüğüm bir manzara var. İyi niyetli olarak Cumhuriyet Halk Partili insanların da, sivil toplum örgütlerindeki ve Taksim Dayanışma Grubu’ndaki insanların da Ankara’da toplanan insanların da, Eskişehir, İzmir’de toplanan insanların da, önemli bir kısmı sağduyu ve demokratik hak olarak kullanan insanların da hepsinin ortak noktası ve bu eylemde bulunan herkesin dile getirdiği, büyük bir baskıdan bahsediyorlar. Ötekileştirildiklerinden bahsediyorlar. İnsan yerine konulmadıklarından bahsediyorlar. Bir ağaç kesilmesi ve Topçu Kışlası yapılsın mı yapılmasın mı diye başlayan olayların, artık daha farklı bir boyuta geldiğini hükümete karşı bir tepki olarak büyüdüğünü kendileri itiraf ediyorlar. Oradaki marjinal ve terörize grupları, özellikle dış destekli ajan ve provokatörlerin varlığını kendileri de kabul ediyor. Şiddetten şikayetçiler. Yaşanan şiddetin bardağı taşırdığını söylüyorlar. Artık buradaki marjinal guruplar, terörist ve dış destekli gruplar polisle silahlı çatışmaya girecek kadar gözleri kararmış bir noktaya geldi. Sağduyulu ve gerçekten hak talebinde olan vatandaşlarımıza buradan çağrı yapmak istiyorum. Bu gruplarla aralarına artık bir mesafe koymaları lazım. Gösteri ve eylem yapacaklarsa da onlardan farklı alanlarda toplansınlar. Onlardan farklı alanlarda şiddetten uzak taleplerini yerine getirmeleri lazım”.
Kaynak: İHA