Tandırbaşı Sohbetine Bar ve Saz Duayenleri Konuk Oldular

Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nda, geleneksel olarak Selami Oğuz tarafından hazırlanarak yapılan “Tandır Başı Sohbetleri”nin Mayıs ayında yapılan toplantıda yine eski Erzurum anlatıldı.

Tandırbaşı Sohbetine Bar ve Saz Duayenleri Konuk Oldular
Bar ve Saz kültürünün çınarları Hasbettin Altınok (80) ve Ruhi Alkanat (75) eski Erzurum’u anlattılar, bar oynadı saz çaldılar.
Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakıf Başkanı Suha Dengizek ve Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu sohbet ortamına İSTON Genel Müdürü Ahmet Ağırman, oldukça kalabalık TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat ve Libya’lı heyet, Erzurum’lu tiyatro sanatçısı Selahattin Taşdöğen gibi renkli simalar katıldı.

ESKİ TÜFEKLER PAS TUTMAMIŞ
Erzurum barları denilince Hasbi Baba diye bilinen bugün 80 yaşında olan Hasbettin Altınok ve 75 yaşında olan Ruhi Alkanat davetlilere hem hatıralarını anlattılar hem de bar oynadılar. Özellikle Hasbettin Altınok’un 80 yaşında olmasına rağmen bar başını çekerek vakıfta bar oynaması büyük takdir toplarken herkes performansını alkışladı.

Hasbi Baba hatıralarını anlatırken, “ Birgün Lyon’da bar oynarken ayaklarımızı sahnede yere vurduğumuz anda sahnedeki tahtaların kırıldığına şahit olduk” dedi.

SÜREYYA POLAT LİBYA’DAN MİSAFİRLERİYLE KATILDI.

TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat’ta Tandır Başı sohbetine katılırken yanında yaklaşık 15 kişilik bir Libya heyetiyle geldi. Aralarında işadamı bürokratların oluşturduğu gurup Erzurum ketesini çayla birlikte yerken, Erzurum kültürünü çok beğendiklerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA