Salihli’de Balkan Havası

Solistliğini Havva Karakaş’ın yaptığı “Balkan Havası Grubu” Manisa’nın Salihli ilçesinde binlerce vatandaşı coşturdu.

Salihli’de Balkan Havası
Salihli Belediyesi’nin girişimleri ile Kent Meydanı’nda konser veren “Balkan Havası Grubu”, binlerce Salihliliye unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık iki saat boyunca birbirinden hareketli Balkan Türküleri’ni seslendiren grubun solisti Havva Karakaş’a, meydanı dolduranlar hep bir ağızdan eşlik etti. Onlarca kişi insan zinciri oluşturup halay çekti.

Şarkılarını zaman zaman Arnavutça seslendiren Karakaş, “Salihli, bana memleketimi anımsattı. Buraya gelmeden önce bizi Kurşunlu Kaplıcaları’nda ağırladılar. Kurşunlu Kaplıcaları Salihli için bir nimet, değerini bilin. Kosova’da burası gibi yeşil bir yer. Beni siz Salihli halkı ile buluşturan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’a teşekkür ediyorum” dedi.

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise, ilçede yıllar önce Balkanlar’dan gelen binlerce vatandaşın ikamet ettiğini belirterek Balkan ezgileri ile Salihli halkını buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Gecenin sonunda Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Balkan Havası Grubu adına Havva Karakaş’a plaket verdi.

Ayrıca Salihli Kosovalılar Derneği Başkanı Abdülhadi Hür, Balkan Havası Grubu’na ve Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’a plaket verdi.
Kaynak: İHA