Roma'da Eşcinsellerden Eylem

ROMA - Eşcinseller, haklarını talep etmek ve kendilerine yapılan kötü muameleleri protesto etmek için yürüdü.

İtalyan başkentinin en işlek meydanlarından Repubblica'da başlayan yürüyüş, kentin simgesi Kolezyum anıtı ve Venedik Meydanı'na kadar sürdü.

Organizatörler tarafından 40 bin kişinin katıldığı ifade edilen festival havasındaki yürüyüş boyunca neşeli tavırlarıyla dikkati çeken eşcinseller, lezbiyenler ve transseksüeller, başta sivil birliktelik hakkı olmak üzere, eşcinsel haklarının tanınması konusundaki taleplerini dile getirdi.

Eşcinseller, Katolik aleminin merkezi olan ve eşcinselliğe karşı katı tutumuyla bilinen, Roma'nın komşusu durumundaki Vatikan'a da açtıkları dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

Eylemcilerin Cavour Caddesi'nden geçtiği sırada din adamı olduğunu belirten bir kişi, kendini kortejin önüne atarak, "Bu yürüyüşü durdurun. Bunları görmek çok acı" diye yerde yattı. Bu kişiyi, güvenlik güçleri herhangi bir tartışma yaşanmadan bölgeden uzaklaştırdı.

Bu arada, eyleme katılmadığı için özellikle eşcinsel grupların sert eleştirilerine maruz kalan Roma'nın yeni seçilmiş belediye başkanı Ignazio Marino, sosyal paylaşım sitesi facebook'tan yayımladığı görüntülü mesajında, kalbinin bugünkü yürüyüşte attığını ifade etti.

Marino, insanların haklarının müzakere edilemeyeceğini belirterek, birileri için özel değil, herkes için eşit haklar olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA