Öğrencilerin LYS Heyecanı

Üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS), Eskişehirli öğrenciler de ter döktü.

Öğrencilerin LYS Heyecanı
Üniversite giriş sınavlarının ikinci basamağı olan LYS’de öğrenciler bugün Sosyal Bilimler alanında sınava girdi.

Sabah saatlerinden itibaren LYS’ye girecek öğrencileri ve velileri sınav heyecanı sardı. Eskişehir’de öğrenciler Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri'ne bağlı kampüslerdeki fakülte binaları ile bazı liselerde sınava girdi. Güvenlik kontrollerinin sıkı tutulduğu sınavda ayakkabılarına kadar aranan öğrencilerden bazıları, saçlarından bulunan toka, iğne gibi materyalleri çıkarmak zorunda kaldı. Sınavının başlamasıyla birlikte bazı veliler bina önünde dua ederken, bazıları da gazete okuyarak çocuklarının çıkmasını beklediler.

Çocukları kadar kendilerinin de heyecanlandıklarını ifade eden veliler, gençlerin uzun bir eğitimin ardından birkaç sınava girerek tüm geleceklerinin şekilleneceğini vurguladılar. Öğrencilerinin çok stresli olduğunu belirten veliler, ''Bilgiye dayalı bir sınav sistemi olduğu için, eğitim sistemimizin her yıl aşağı yukarı oynandığı, değişikliklerin yapıldığı bir süreç içinde çocuklar iki hafta içerisinde girecekleri sınavla kendi geleceklerini belirleyecekler

Bütün umudumuz, dileğimiz, dualarımız onlarla beraber. İnşallah bütün çocuklarımız başarılı bir sınavdan çıkarak gönüllerinin istediği üniversitelere yerleşirler'' şeklinde konuştular.

Okullarda görevlendirilen yetkililer ise, sınava dakikalar kala dışarıda bekleyen velileri uyararak öğrencilerin dikkatlerini dağıtacak hareketlerden kaçınmalarını söylediler.
Kaynak: İHA