Keçiören’de Web’de Canlı Nikah Dönemi

Keçiören Belediyesi Evlendirme Memurluğu, evlenen çiftlerin mutluluğuna ortak olmak isteyen, ancak çeşitli nedenlerle nikaha katılamayan vatandaşlara yönelik örnek bir uygulama başlattı.

Keçiören’de Web’de Canlı Nikah Dönemi
Nikah törenleri Keçiören Belediyesi’nin internet sitesinden canlı yayınlanırken, bilgisayar başındaki davetlilere de genç çiftlerin en mutlu anlarını paylaşma imkanı tanınıyor.

Fatih Nikah Salonu’nda kıyılan nikahlar, evlenen çiftlerin talebine bağlı olarak Keçiören Belediyesi’nin internet sitesinden canlı olarak yayınlanıyor. Uygulama özellikle yurtdışında veya farklı şehirlerde olduğu için ya da hastalığı sebebiyle nikah salonuna gelemeyen vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Yeni evlenen çiftlerin özel gününde yanında olamayan eş, dost ve akrabaları belediyenin internet sitesine girdikleri takdirde nikahı canlı olarak izleyebiliyor. Keçiören Belediyesi, e-nikah uygulamasının yanı sıra yakında başlatacağı e-kutlama ve e-davetiye uygulamaları ile de e-belediyecilik hizmetlerine yeni halkalar ekleyecek. İnternet sitesi kanalıyla vatandaşların evlenen çiftlere sanal ortamdan tebrik mesajı göndermelerine imkan sağlanacak. Belediyenin internet sitesine bırakılan tebrik mesajları, Fatih Nikah Salonu’nda kıyılan nikahlar sırasında ekrana yansıtılacak. Bu kapsamda hayata geçirilecek e-davetiye uygulaması ile de evlenecek genç çiftler davetiye masrafından kurtarılmış olacak. Çiftlerin verecekleri e-mail adreslerine Keçiören Belediyesi tarafından e-davetiyeler gönderilecek.
Kaynak: İHA