Çiftçilere 4 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Tavşanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiftçilere talep ettikleri ceviz fidanlarını teslim etti.

Çiftçilere 4 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı
Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Temel’in de katıldığı program ile çiftçilere fidan dağıtılarak bu konudaki talepleri karşılanmış oldu. Programda konuşan Kaymakam Hatipoğlu, “Organik Ceviz Vadisi Projesi kapsamında; genel bütçeden alınan 4 bin adet ceviz fidanlarının dağıtımını yapmaktan mutluluk duymaktayım. Temel hedefimiz dikili ceviz ağacı sayısını artırmak, çiftçimize alternatif ve sürekli gelir kaynağı oluşturmaktır” dedi.

Hatipoğlu; ayrıca meyveciliği geliştirme projeleri kapsamında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2013 yılında İl Özel İdaresi kaynaklarından alınan 7 bin elma fidanı ve 37 bin 500 çilek fidesi dağıtımının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Ahmet Temel ise konuşmasında, meyveciliği geliştirme projeleri kapsamında Tavşanlı da ceviz yetiştiriciliğinin ivme kazandığını ve bu projelerin çiftçiler tarafından benimsendiğini söyledi.

Temel, “2010 yılında uygulamaya konulan Kütahya Organik Ceviz Yetiştiriciliği projesi ile 2012 yılında 2500 dekar alanda sertifikalı organik ceviz yetiştiriciliği yapılmaya başlandı. Bunun 200 dekarı Tavşanlı’da bulunuyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte 2012 yılı Kasım ayında ceviz yetiştiriciliğine uygun köyler belirlenip, uygulama sahaları genişletildi. Harita üzerinden de takip edildiğinde yetiştiricilik yapılan köylerin Domaniç ilçesinden başlayarak Tavşanlı, Emet, Hisarcık, Gediz ve Simav ilçelerine doğru giden hat üzerinde, birbiri ile komşu oldu. Tavşanlı’da belirlenen köyler ise; Eşen, Kızılçukur, Elmaağacı, Köseler, Burhan, Nusretler, Derbent, Yeniköy, Dutlar, Şapçı, Şapçıdede, Köprücek, Ayvalı, Dağdemirli, Sekbandemirli köyleri oldu” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA