Çareyi Adını Değiştirmekle Buldu

Karabük'ün Yenice ilçesinde 10 yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden orman işçisi, adına açılan şirketler nedeniyle girdiği sıkıntıdan dolayı ismini değiştirmek zorunda kaldı.

Çareyi Adını Değiştirmekle Buldu
Yenice Orman İşletme Müdürlüğünde orman işçisi olarak çalışan 3 çocuk babası Fuat Akbıyık (51) kaybettiği nüfus cüzdanıyla adına şirketler açılıp, telefon hatları alınınca, hakkında açılan davalardan usanarak “İsmet”olan adını mahkeme kararı ile “Fuat” olarak değiştirdi. 10 yıl önce nüfus cüzdanını kaybettikten sonra başına gelmeyen kalmayan Akbıyık’ın kaybettiği nüfus cüzdanıyla hiç gitmediği Antalya’da bir şirket ve işyerleri, İzmir ve İstanbul’da işyerleri ile telefon hatları alındı. Hakkında 5 dava açılıp, 10'un üzerinde icra takibi başlatılan, hepsinde de haklı bulunan Akbıyık bir daha aynı sıkıntıları yaşamamak için 2010 yılında Yenice Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak “İsmet” olan ismini “Fuat” olarak değiştirtti.

Mahkeme kararıyla adını "Fuat" olarak değiştiren Akbıyık, 10 yıldır çok sıkıntı çektiğini belirterek, “Adımı değiştirmeme rağmen hala tedirgin oluyorum” dedi.

Borçları nedeniyle hakkında açılan davalara itiraz ettiğini de anlatan Akbıyık, "Adıma şirketler açılan ve telefon hatları alınan İstanbul, Antalya ve İzmir'e hayatımda hiç gitmedim. 10 yıldır çok sıkıntı çektik ancak kimliğimi kullananlar hala bulunamadı. Bir çok defa suç duyurusunda bulunduk ama bir sonuç alamadık. Hala bana 'borcun var' diye mektuplar geliyor" dedi

Kaynak: İHA