Bilecik’te Dadaşlar Piknikte Buluştu

Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen geleneksel bahar şenliklerinin üçüncüsü gerçekleşti.

Bilecik’te Dadaşlar Piknikte Buluştu
Gülümbe Köyü Pınarbaşı mevkiinde gerçekleşen şenliğe katılım oldukça yüksek oldu. İl dışından da çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte dadaşlar bir araya geldi. Sabah erken saatlerde şenlik alanında bir araya gelen dadaşlar, gönüllerince eğlendiler.
Halk ozanlarının seslendirdiği eserler güne renk katarken, bar ekibi gösterileri ve çeşitli yarışmalarla eğlenceli dakikalar geçirirken bir yandan da cağ kebap ziyafeti yapıldı.

Dadaşların bir araya geldiği bu güne Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclisi Başkanı H.Hüseyin Çelik, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, MHP İl Başkanı Hüseyin Köymen, İstanbul Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Faruk Şahin, İstanbul Bilecikliler Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Remzi Yılmaz, Bursa Erzurumlular Dernekleri Federasyon Başkanı Ömer Ömeroğulları, Eskişehir Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Atik, Naci Keskinoğlu, CHP Geçici Merkez İlçe Başkanı Sedat Bayram’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

AKYÜZ, AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SERGİLEMEK
Düzenlenen etkinlikle ilgili bir konuşma yapan Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfi Akyüz, amaçlarının Erzurumlular’ın kaynaşması olduğunu söyledi.

Akyüz, kendilerinin Bilecik ve Erzurum’u kardeş şehir ilan ettiklerini belirterek,” Kardeş şehrimizde, kardeşimizin evinde yaşıyormuşuz gibiyiz şu anda” diye konuştu.

Bilecik’te olmaktan gurur ve onur duyduklarını dile getiren Akyüz şöyle devam etti:” Bu etkinliklerimizin amacı insanlarımızı kaynaştırmak. İnsanlarımızı bir araya getirip, birliği, beraberliği, kardeşliği bütün insanlığa ve yeni nesillere aktarmak amacındayız.” Dedi.

Başkan Lütfi Akyüz’ü konuşmasının ardından söz alan yönetim kurulu üyesi Ebu Talip Dursun, duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Daha sonra mikrofonu Bursa Erzurumlular Dernekleri Federasyon Başkanı Ömer Ömeroğulları aldı. Ömeroğulları da şenliklerin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bursa’da federasyon olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Çalışmaları esnasında Bilecik Dernek Başkanı Lütfi Akyüz’ün de her zaman yanlarında olduğunu vurgulayarak şenliğin hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Programın devamında sözü Belediye Başkanı Selim Yağcı aldı. Başkan Yağcı, günün çok özel ve güzel olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, ”Birlik ve beraberliğimizin örnek görüntülerinden bir tanesini daha sergiliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Yağcı daha sonra şöyle devam etti:” Erzurum ve Dadaşlar aynı zamanda Bilecik’in birlik ve beraberlik hamurunun sevgi, kardeşlik, hoşgörü hamurunun karıldığı topraklar. Biz, Bilecik coğrafyasında gerçekten Erzurum’dan gelen kardeşlerimizle yılardır birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilecikimiz açısından dadaş kardeşlerimiz gerçekten bizler içinde gurur kaynağı, birlikte olmak bizler içinde büyük bir mutluluk veriyor. Biz, her zaman ve her yerde şunu ifade ediyoruz, bizler hep birlikte Bilecik’iz, hep birlikte Türkiye’yiz. Güzellik zaten birlikte ve beraberlikte. Bu anlamda derneklerimizin birlik ve beraberliğimizi teşvik edici bu organizasyonları son derece önemli olarak görüyoruz.” Diye konuştu.

POYRAZ, ŞİMDİ AYAĞA KALKAN BİR TÜRKİYE VAR
Dadaşların etkinliğinde sözü son olarak Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz aldı. Poyraz öncelikle içinde bulunduğu ortamın güzelliğine dikkat çekti. Poyraz konuşmasında şunları dile getirdi: ”Erzurum konuşuldu, Bilecik konuşuldu ama ne dersek diyelim 81 ilimizin hangisini sayarsak sayalım hepsi bizim vatanımızın değerli bir parçası. Her bir ilimiz, her bir beldemiz bizim için aynı kıymete sahip. Bu vatanı kalkındırma anlamında Allah’ın izni ile hep birlikte çalışıyoruz. Bu farklılıklarımızı hiçbir zaman bir ayrışma meselesi olarak ta görmedik. Sizler tüm bu farklılıklarınıza, güzelliklerinizle birlikte bizim ülkemizin bir zenginliğisiniz. Sizden aldığımız güçle bizler inşallah bu ülkeyi daha ileriye taşıma noktasında çalışıyoruz. Hedefimiz büyük. Çünkü iddialarımız büyük. Nerden güç aldığımızı da çok iyi biliyoruz. Geçmişe dönüp baktığımı zaman ecdadımızın bize nasıl miras bıraktığının da farkındayız. Dolayısıyla ecdadımızın bize bıraktığı bu mirası iyi kullanıp, inşallah ecdadımıza yakışır, büyük medeniyetimizi inşaa etme anlamında var gücümüzle çalışıyoruz. Güzel şeyler yapıldı, yapılıyor ve yapılacak inşallah. Ülkemiz derlendi, toparlandı. Geriye dönüp baktığımı zaman on sene önce konuştuğumuz konuları Bilecik’te konuşmuyoruz. Bu ülkede konuşmuyoruz artık. İnşallah önümüz çok çok daha güzel olacak. Türkiye şu anda süper lige çıkma konumuna geldi. Ama uyanık olmamız lazım. Türkiye’nin ayağa kalkmasından geçmişte rahatsızlık duyanlar oldu. Bugünde var, yarında olacak. Aramıza fitne sokmak için dışarıda birileri çalışıyor, uğraşıyor. Bizler ferasetimizle, basiretimizle bu oyunları görmemiz gerekiyor. Şimdi ayağa kalkan bir Türkiye var. Yeniden dirilen bir medeniyetimiz var. Birileri bundan rahatsız olmayacak mı? O zaman ne yapacağız? Lütfen uyanık olalım. Bunun kıymetini bilelim. Biz iddiamızdan vazgeçmedik. Sizden aldığımız bu destekle var gücümüzle sonuna kadar çalışma noktasında söz verdik. İnşallah çalışacağız.”
Konuşmaların ardından şenlik, çeşitli etkinliklerle devam etti.
Kaynak: İHA