Umut Unutuldu

Antalya'da, Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği gerçek kimliği bilinmeyen Umut'un tedavisine başlanmadı.

Umut Unutuldu
Kabadayı, koruyucu anne olduğunu ve Umut’un il dışında tedavisinin yapılabilmesi için Antalya Valiliği’ne dilekçe yazacağını söyledi.

Antalya'nın merkez Aksu ilçesinde 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını kaybeden ve üç çocuk annesi Gülsüm Kabadayı tarafından bakımı üstlenilen felçli gence Mustafa Öz isimli kimlik çıkarıldı. Üç çocuğunun yanında Umut’a da öz çocuğu gibi bakan Kabadayı, ilgisizlikten yakındı. Umut’u konuşturmak için çaba harcayan Kabadayı, felçli gencin ağzından dökülen "Anne" sözleri ile çok mutlu olduğunu söyledi.

DURUMUMUZ GİDEN GELMEZ DAĞLARI GİBİ
Rusya’da yayınlanan programlar sayesinde Türkiye’de Umut’un tedavisinin yapılabilmesi için sözler verildiğini hatırlatan Kabadayı, aradan geçen 6 aylık sürede hiçbir gelişme yaşanmamasından dert yandı. Umut’la beraberliğinde 5 yılın geride kaldığını hatırlatan Kabadayı, “Son 6 aydır Umut’un tedavisi için çok umut verildi.

Geçen sürede Umut’a yönelik hiçbir tedavi girişimi olmadı. Akseki’de, Giden Gelmez Dağları var ya, durumumuz o gibi. Ama asla mücadelemden vazgeçmeyeceğim” dedi.

DİLEKÇE YAZACAĞIM
Umut’a koruyucu annelik yaptığını dile getiren Kabadayı, koruyucu aile olduğu için Umut’un tedavisini yaptıramadığını söyledi.

Antalya Valiliği’ne Umut’un tedavisinin yapılmasını kolaylaştıracak bir dilekçe yazacağığını anlatan Kabadayı, şöyle konuştu: "Dilekçede, koruyucu aile olduğumu, Mustafa Öz isimli bir gence baktığımı, tedavisinin Antalya’da bir kamu hastanesinde ardından özel bir hastaneye sevk edilmesini isteyeceğim. Çünkü, Umut’un özel bir merkezde robotlar eşliğinde fizik tedavi alması gerekiyor. Umut birçok kişiye ‘Umut’ oldu. Ama Umut’un durumunda bir gelişme yok. Umut’un emin ellerde olması gerekiyor. O kadar söz verildi ama tutulmadı. Bu duruma herkes şaşırıyor. Herkes soruyor, ‘Umut’un durumu ne oldu?' diye. Ben de cevap veremez hale geldim. Mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Umut’un tedavisi için elinden geleni yapacağım.”

TELEFONLA ARASA MUTLU OLURDUM
Verilen sözlerin tutulmadığından yakınan Kabadayı, “O kadar çok umutlanmıştım. Ama kolumu kanadımı kırdılar” diye konuştu.

Gülsüm Kabadayı, Umut için en son Azerbaycan’dan bir aile ile görüştüğünü fakat onunda olumsuz çıktığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA