Türk Eğitim Sen’den Yıl Sonu Değerlendirmesi

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, eğitim ve çalışanlarının sorunlarının biran önce çözümlenmesi, itibarsızlaştırılmaya çalışılan öğretmenlerin itibarlarının Bakanlık tarafından iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Türk Eğitim Sen’den Yıl Sonu Değerlendirmesi
Bugün sona eren eğitim öğretim yılını değerlendiren, sıkıntıları bütün öğretmenler, öğrenciler ve velilerin birlikte yaşadığını vurgulayan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, "Bu yıl uygulanmaya başlayan yeni eğitim sistemi ve bunun getirdiği sıkıntıları nedeniyle herkes huzursuzluğu yaşadı. Bu eğitim modeli sıkıntılar yaşattı. Talebimiz ve çözüm önerimiz önümüzdeki yıl da yaşanmaması içindir" dedi.

Bu sıkıntıların çözülmesi ve okullardaki eksikliklerin tamamlanmasını istediklerini belirten Erkoca, "Eskişehirimizde norm fazlası olan öğretmenlerin sorunları çözülmesi, kadrolarının verilmesi ve okullara tayin edilmesidir. Bunlar çözülmediği sürece herkes sıkıntı yaşamaya devam eder. Yine bu eğitim sistemi modeline geçtiğimizden bu yana sıkıntılardan biridir fiziki yetersizliktir. Öğrencilerin sayısı artmış ancak okul fiziki anlamında yetersiz kalmış. Okul dönüşümleri yapılırken aynı sıkıntıyı yine yaşarız. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan bu sıkıntı çözülmeli. Merkezdeki yığılmanın önüne geçmek gerekir. Sınıflarda öğrenci sayısı çok olacağı görünüyor" diye konuştu.

Öğretmenlere yönelik şiddeti ve olumsuz tavırları anımsatan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca şunları söyledi:
"Eğitimcilere yönelik şiddet bu yıl da devam etti. Birçok okulda bu tür olaylar yaşandı. İnanıyoruz bu şiddet önümüzdeki eğitim öğretim yılında son olur. Daha anlayışlı bir tutum davranılır. Eğitim çalışanına ve öğretmene bakış açısı çok önemli. Bakış açısı şiddete değil hoşgörüye doğru olmalı. Öğretmeni itibarsızlaştırılmanın üzerine gidilmeli, eğer gidilmezse eğitimdeki sorunlar birikerek devam eder ve sorunların altından kalkamazsınız. Öğretmene eğitim çalışanına değer veren, değerini itibar eden bir anlayışı istiyoruz. Bu anlayışın geliştirilmesini istiyoruz. Öğretmen sınıfta okulda yalnız bırakılıyor. Fedekar çalıştığı halde hiç hak etmediği şekilde şiddete uğruyor. Olumsuz tavırlarla karşılaşıyor. Biran önce bunlar giderilmeli. Öğretmene sahip çıkıldığını, itibarının iade edildiğini ispat edilmesi lazım."
Kaynak: İHA