Suluova'da Karne Sevinci

AMASYA - Suluova'da 2012-2013 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle 10 bin 96 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Suluova Çeltek Madeni İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları katıldı.

Öğrencilere nasihatlerde bulunarak karnelerini dağıtan Sarıfakıoğulları, "Sevgili çocuklar bugün sizin için özel bir gün. Artık çalışma döneminden oyun dönemine giriyorsunuz. Sizler oyun çocuğusunuz. Çocuk, çocukluğunu yaşamalı. Öğretmenleriniz ve anne babalarınız size hayatta gerekli tüm donanımları vermeye çalışıyorlar. Şunu lütfen unutmayın ki hayatta sizi başarıya ancak çalışmak götürecektir ve bunu siz yapmalısınız. Bu ideali kendinize rehber edinirseniz göreceksiniz hem sizler hem de aileniz ve toplumumuz huzurlu olacaktır" dedi.

Öğrencilere tatilde oyunun yanı sıra kitap okumalarını tavsiye eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz ise, okul öncesinde 845, ilköğretimde 6 bin 265, ortaöğretimde 2 bin 986, toplamda ise ilçe genelinde eğitim gören 10 bin 96 öğrencinin karne alarak tatile girdiğini belirti.

Yılmaz, yeni okula başlayan 882 ilkokul 1. sınıf öğrencisinin ise ilk kez karne sevinci yaşadığını söyledi.

Okul bahçesinde yapılan karne töreninde başarılı öğrencilere belge ve ödülleri verilmesinin ardından tüm öğrencilere yılsonu karneleri dağıtıldı. Karnelerini öğretmenlerinin elini öperek alan öğrenciler bir üst sınıfa geçme sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Kaynak: AA