Pomem'de Mezuniyet Töreni

MERSİN - İçel Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin 12. dönem mezuniyet töreninde, 422 polis adayı yemin ederek, diploma aldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, POMEM'de düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatına katkı ve güç verecek, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için mücadele edecek genç polis adaylarını kutladı.

Türkiye'nin 2023 yılı hedefine doğru ilerleme sürecindeki en önemli konulardan birinin güvenlik olduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi planlayan Türkiye'de güvenlik güçlerimiz başarılı adımlarla ilerliyor. Türkiye'nin dış ve iç tehditlere karşı koyabilmesi için güvenlik, vazgeçilmez unsurlarımızdandır. Bu doğrultuda ilerleyen Türk polisi başarıyla adından söz ettiriyor" dedi.

Polis adaylarının aldıkları eğitimler ve bunun bilinciyle meslek yaşamlarında çok önemli ve değerli görevlerde bulunacaklarına inandığını ifade eden Güzeloğlu, "Hukuka bağlı, insan haklarına dayalı ve her yönüyle toplum desteklilere uygun olarak, çağdaş, bilimsel ve tüm teknikleri bünyesinde barındıracak yöntemlerle hem iç hem de dış mücadele noktasında genç polislerimiz inanıyorum ki, çok büyük ve önemli hizmetlerde bulunacaklardır" diye konuştu.

POMEM Müdürü Çetin Çelik de, 12. dönemde 422 polis adayının ağırlıklı olarak sosyoloji ve psikoloji dersleri aldığını söyledi.

Eğitimini tamamlayan 422 polis adayının insan haklarına saygılı, meslek formasyonu alan fakülte mezunu olduğu belirten Çelik, şunları kaydeti:

"Kitapların yanı sıra kendilerine verilen teknolojik ekipmanlarla daha donanımlı hale getirilen polis adaylarımız vatanımızın bütünlüğü için ellerinden geleni yapacaktır. Mezun olan adaylarımız burada öğrendiklerini Akdeniz Oyunları'nda uygulama fırsatı bulacaktır. Toplumla iç içe olan adaylarımız bundan sonraki yaşamlarında polis teşkilatının birer neferi olarak görev yapacaktır."

Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitiren Ömer Şahin, yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile diğer protokol üyelerinin yanı sıra ailelerin de katıldığı törende, polis adaylarına ödülleri ve diplomaları verildi.

Kaynak: AA