Osmangazi'den Kısa Kısa

BURSA - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2012-2013 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Türkiye Kömür İşletmeleri İlkokulunda düzenlenen törene katılarak öğrencilere karne dağıttı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törende yaptığı konuşmada, eğitime yüzde yüz destek kapsamında Türkiye Kömür İşletmeleri İlkokulunda gereksinim duyulan ihtiyaçların giderilerek, okulun tüm onarım ve eksikliklerini giderdiklerini söyledi.

Dündar, TKİ İlköğretim Okulu'nun ihtiyacı olan düzenlemeleri yaparak yeni eğitim yılına hazırladıkladıklarını belirterek, "TKİ İlkokulu'nun çevre duvarını yeniledik. Tretuvar ve asfalt çalışması yaptık. Okulumuzun girişine yaptığımız danışma, istinat duvarı ve çevre duvarı ile yavrularımızın güvenliğini sağladık. Bunların yanı sıra okulumuzu boyadık, kantinimizin tadilatını yaptık. Binamızın iç cephe tadilatını yaptık. Bahçe tanzim çalışmaları yaptık. Çocuklarımız için oyun alanı oluşturduk. Basketbol potası koyduk, voleybol sahası oluşturduk" dedi.

Törenin ardından öğrencilere karne dağıtan Dündar, miniklere tavsiyelerde bulunarak, "Dinlenerek, spor yaparak ve okuyarak değerlendireceğiniz güzel bir tatil geçirin. Hepinizi tebrik ediyor, şimdiden yeni öğretim yılında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Törenin ardından Dündar ve protokol üyeleri kurdele keserek yeni spor alanlarını hizmete açtı. Dündar, öğrencilerle bir süre basketbol oynadı.

-OSMEK'te yapılan eserler Ördekli Kültür Merkezi'nde sergileniyor

BURSA -Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına katılan kursiyerlerin hazırladığı eserler Ördekli Kültür Merkezi'nde sergileniyor.

OSMEK tarafından düzenlenen Filografi kurslarına katılanlarınların 8 aylık eğitim döneminde hazırladıkları yaklaşık 120 eserden oluşan sergi, Ördekli Kültür Merkezi'nde açıldı.

Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı sergide, kursiyer Şeyma Dedeler'in 2 aylık bir çalışma sonucu yaptığı tablo büyük beğeni topladı. 99 vav harfinin bir araya gelmesi ile oluşan tabloyu kursun son iki ayında hazırladığını söyleyen Dedeler, "İşsiz bir gıda teknikeri ve kimyager olarak, boş zamanımı değerlendirmek için Filografi kurslarına katıldım. Hocamın öğrettiklerinden yola çıkarak böyle bir eser ortaya çıktı. Sergiyi gezenler tarafından beğenilmiş olması, beni çok mutlu etti" dedi.

Açılışa, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ve İsmail Selimoğlu, OSMEK kurslarının sorumlusu Güler Nalbant ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA