Kastamonu'da Öğrenciler Karnelerini Aldı

KASTAMONU - Kastamonu'da 2012-2013 eğitim-öğretim yılını tamamlayan öğrencilere düzenlenen törenle karne verildi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İsfendiyarbey İlkokulunda gerçekleşen karne töreninde yaptığı konuşmada, bir eğitim yılının daha sonuna geldiklerini söyledi.

Öğrencilerin karnelerini dağıtırak, onları uzunca bir tatile uğurladıklarını ifade eden Bektaş, şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz öğretmenleriyle bereber bir yıl boyunca eğitimlerini sürdürdüler. Şimdi de bir yaz tatili için aramızdan ayrılıyorlar. Karne önce öğretmenin sonra velinin karnesidir. En sonunda ise öğrencinin karnesidir. Karnede bir problem varsa bu problemi hepimiz üzerimize alıp o şekilde oturup değerlendirmelerde bulunmamız gerekiyor. Ama genel olarak bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da 59 bin 860 öğrenciye karne verdiklerini dile getirerek, "Çocuklarımızın kırık notları da olabilir, veliler olarak bu konuda birazda anlayışlı olmamız gerekiyor. Çocuklarımızla bu konuları konuşmamız gerekiyor. Tatilde eksiklikler nelerse bunları tamamlamamız lazım" dedi,

Törende, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ve Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz sınıfları dolaşarak, öğrencilerin karne ve belgelerini dağıttı.

Kaynak: AA