İlçeler Büyükşehir İle Yatırıma Doyacak

İznik'in Boyalıca beldesinde Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan sosyal tesisleri hizmete açan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2014 yerel seçimlerinin hemen ardından yürürlüğe girecek Büyükşehir Kanunu ile birlikte ilçelere olan yatırımların katlanarak devam edeceğini söyledi.

İlçeler Büyükşehir İle Yatırıma Doyacak
Başkan Altepe, İznik'in Boyalıca beldesinde Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yapılan sosyal tesisler ile Boyalıca Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışına katıldı.

Altepe, İznik'te şu ana kadar sağlanan desteklerin Büyükşehir'in sadece ayak sesleri olduğunu söyledi.

2014 seçimlerinin ardından devreye girecek Büyükşehir Kanunu'yla birlikte proje ve yatırımların katlanacağını, ilçelerde yürütülecek çalışmaların bölge halkıyla birlikte büyüyerek ivme kazanacağını belirten Başkan Altepe, "Boyalıca'dan Elbeyli'ye, Tacir'den Müşküle’ye İznik'in her alanda kalkınması, inşallah çok yakın bir zamanda Büyükşehir'le birlikte mümkün olacak. İznik Gölü'nün kurtarılması, göldeki kirliliğin önlenmesi ve turizme değer katması, Bursa'dan da önce başkentlik yapmış olan İznik'in tüm tarihi birikimiyle ayağa kaldırılması, ancak Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesiyle, desteğiyle olur. Bu konuda bizler üzerimize düşeni yapıyoruz ve gerekli tüm projeleri hazırlıyoruz. Başta belediyelerimiz olmak üzere tüm kurumlarımızla, bu güzel ilçemizin, ilçelerimizin kalkınmasını sağlayacağız. İznik'in alt ve üst yapısıyla, tüm zenginlikleriyle değerini bulması, yakın zamanda gerçekleşecek" diye konuştu.

İznik'te bugüne kadar başta içme suyu olmak üzere tüm alt yapı, bölgenin eksikliklerinin giderilmesi ve yapılan tesislere destek verilmesi gibi onlarca konuda çalışmalarda bulunduklarını hatırlatan Başkan Altepe, bundan sonraki çalışmaların daha da genişleyerek süreceğini ifade etti.

Başkan Altepe, "Zeytincilikse zeytincilik, tarım ve hayvancılıksa tarım ve hayvancılık, ürünlerin değerlendirilmesiyse ürünlerin değerlendirilmesi... Ne konuda talep varsa o konuda, olması gereken tüm yatırımlarda artık Büyükşehir Belediyesi yanınızda. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, beldesine ve İznik'e her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yapılan göl manzaralı sosyal tesislerin 1000 metrekare alana sahip olduğunu ve tesisler içerisinde kafeterya alanının, oturma grupları ile çardakların, futbol ve gezi sahalarının bulunduğunu kaydeden Çil, "Bize destek olmak ve açılışımıza gelmekle, Büyükşehir Belediyesi Başkanımız bizleri şereflendirdi. Zaten bugüne kadar ne talep ettiysek, eli boş dönmedik. Yapılan bu tesis için halkım adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, Başkan Altepe'ye çini vazo takdim ederek sosyal tesisleri gezdirdi.
Kaynak: İHA