Gündem / 14 Haziran 2013

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valiliği ziyaret edecek, Merkez Camisi'nde Cuma namazı kılacak. Gül, belediye başkanlığı ve Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü ziyaretinin ardından Ahsen Düğün ve Konferans Sarayı'nda öğle yemeği yiyecek, 25. Hudut Tugay Komutanlığına ziyarette bulunacak.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

-Başbakan Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 81 ildeki 347 yurda ücretsiz internet verilmesi amacıyla başlatılan, "Yurdum Evim Ücretsiz İnternetim Projesi"nin açılış töreninde bulunacak. Törende bakanlar Suat Kılıç ve Binali Yıldırım da yer alacak.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Kent Konseyi Toplantısı'na katılacak.

-YASAMA-YÜRÜTME-SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Middle East Institute adlı düşünce kuruluşu tarafından dördüncüsü bu yıl düzenlenen "Türkiye" konulu toplantının ana konuşmasını yapacak.

2- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kongo Cumhuriyeti-Türkiye KEK Protokolü imza törenine katılacak.

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "The Performance Theatre" öğle yemeğine katılarak konuşma yapacak, bir internet haber sitesinin açılış kokteyline katılacak.

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde Türk işadamları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

5- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Malazgirt Meslek Yüksekokulu ile bir caminin temel atma törenlerine katılacak, valilik ile ticaret ve sanayi odasını ziyaret edecek, vatandaşlarla sohbet edecek.

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gediz Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış A.Ş'nin hisse satış sözleşmesi imza törenine katılacak. Bakan Yıldız, ayrıca Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliğinin Dünya Rüzgar Günü Sergisi'nin açılışına katılacak.

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İzmir Tarım ve Gıda Zirvesi'ne katılacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gölbaşı Hacılar İlkokulu ve Ortaokulunda karne dağıtım töreni ile Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 9. Paylaşım Toplantısı ve ödül törenine katılacak.

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Saraybosna'da. Eroğlu, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarı ile Soykırım Galerisi'ni ziyaret edecek, Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç ile görüşecek. Eroğlu, Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin mezuniyet törenine katılacak.

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı'na katılacak.

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Eğitim Festivali Karne Dağıtımı ve Kapanış Töreni'ne katılacak.

12- CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Taksim Platformu üyelerini, CHP Grup Yönetim Kurulu Salonu'nda kabul edecek.

-DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve Irak'taki gelişmeler takip ediliyor.

2- Makedonya'daki bazı Türk sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından, Kosova, Bulgaristan ve Arnavutluk'tan gelecek Türkler'in de katılımıyla Gostivar kentinde, Bosna Hersek'teki bazı sivil toplum kuruluşlarınca da Zenitsa kentinde, Taksim Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Başbakan Erdoğan'a destek mitingleri düzenlenecek.

3- İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi oy verme işlemi sürüyor.

4- G8 zirvesi dolayısıyla Londra'da düzenlenen protestolar takip ediliyor.



-EKONOMİ

1- AA Finans Para Politikası Kurulu beklenti anketi açıklanacak.

-SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünün organize ettiği Gençlik Araştırmaları Çalıştayı, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de başlayacak.

2- Voleybolda A Erkekler Avrupa Ligi 1. ayak maçları, Rovinj kentinde başlıyor. Türkiye, ilk maçında Belarus ile karşılaşacak.

3- FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Türkiye ile Paraguay milli takımları, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda özel maç yapacak.

4- Gençlerbirliği Kulübü, teknik direktör Metin Diyadin ile sözleşme imzalayacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA