Gazdaş Açıklaması

İSTANBUL - Zorlu Enerji Grubu'na bağlı olarak doğalgaz dağıtım hizmeti veren GAZDAŞ, geçen ay Gaziantep'te çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı.

GAZDAŞ'tan yapılan açıklamada, 2 Mayıs 2013'de Gaziantep Şehitler Caddesi hat imalatı yapım çalışmaları sırasında, kepçenin doğal gaz hattına zarar vermesiyle kısa süreli bir gaz kaçağı meydana geldiği belirtilerek, kaza anında sızan gaz nedeniyle, yakın çevrede bulunan kadayıf dükkanında yangın çıktığı ve üst katındaki kullanılmayan daireyi de etkisi altına aldığı bildirildi.

Açıklamada önlemlerin vakit kaybedilmeden alındığı ve yangının kısa zamanda söndürüldüğü ifade edilirken, hattaki doğal gaz akışının da GAZDAŞ tarafından durdurulduğu kaydedildi.

GAZDAŞ'ın kaza nedeniyle ortaya çıkan hasarın karşılanmasına ilişkin üzerine düşeni yerine getireceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kepçe operatörü hatasından kaynaklanan bu olayda can kaybı ve önemli bir yaralanma yaşanmamış olması en büyük tesellimiz. GAZDAŞ olarak, Gaziantep'te yürüttüğümüz altyapı çalışmaları sırasında halkımızın can ve mal güvenliğini esas alan titiz çalışmalarımız sayesinde faaliyette olduğumuz 6 yıl boyunca hiçbir hasarlı kaza yaşanmamıştır. Yaşanan bu olay nedeniyle de son derece üzgünüz. Bundan sonra çalışmalarımızı daha da titiz bir şekilde sürdüreceğiz."
Kaynak: AA